Arecki Opublikowano 25 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2004 Ostatnio coraz częściej zastanawiam się nad zrobieniem sobie tarczy hamulcowej z chromoniklówki (stal nierdzewna), mam dojścia do maszyn, materiałów, nawet do grawerki numerycznej. Można by ją fajnie wypolerować a potem walnąć jakiegoś trybala...fajnie by to wyglądało w mojej Shadowce. Co do wytrzymałości i ścieralności to raczej nie mam żadnych obaw chromonikiel jest wytrzymały i dosyć twardy, zastanawia mnie tylko przewodność cieplna (szydkość odprowadzania ciepła). Będę musiał pogrzebać w poradnikach i porównać oba materiały pod względem ich właściwości. Co o tym myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2004 A co to znaczy walnac trybala ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 25 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2004 myślałem o wygrawerowaniu czegoś fajnego, już sobie parę takich motywów walnołem np: ozdobny zbiorniczek oleju smarującego łańcuch zrobiłem z chromoniklówki, wypolerowałem i wygrawerowałem na nim trybala. Fajnie się prezentuje pod bakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 27 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Widzę, że nie chcecie się wypowiadać...... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 W razie czego, zawsze możesz zrobić tarczę "z chłodzeniem" (znaczy z otworkami, jak w zygzaku)... Tylko wtedy nie bardzo będzie miejsce na rysunki. Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 27 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zawsze mogę porobić zygzaki pomiędzy otwirami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi