mariuszwla42 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 temat: jak regulować zawieszenie tył w softailu - tylko na śrubach??? JEŻELI PISZESZ O ŚRUBACH TO MASZ NA MYŚLI JEGO OBNIŻENIE? POTRZEBNY JEST ZESTAW DWÓCH ŚRUB. MOŻNA TEŻ ZAINSTALOWAĆ NOWE AMORY ALE TO DROGI TEMAT. JEŻELI CHCESZ ZMIENIĆ JEGO TWARDOŚĆ TO WKRĘCAJĄC LUB WYKRĘCAJĄC ŚRODKOWY TALERZ ( ŚRUBA? :icon_eek: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 JEŻELI PISZESZ O ŚRUBACH TO MASZ NA MYŚLI JEGO OBNIŻENIE? POTRZEBNY JEST ZESTAW DWÓCH ŚRUB. MOŻNA TEŻ ZAINSTALOWAĆ NOWE AMORY ALE TO DROGI TEMAT. JEŻELI CHCESZ ZMIENIĆ JEGO TWARDOŚĆ TO WKRĘCAJĄC LUB WYKRĘCAJĄC ŚRODKOWY TALERZ ( ŚRUBA? :icon_eek: ). mariusz, jaki talerz? powiem tak: pod motonqiem mam dwa amory, które od strony przodu motocykla, są zamontowane każdy na długiej śrubie (nakrętka z jednej i z drugiej strony mocowania do ramy). chcę obniżyć moto - czy mogę na tychże. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwla42 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 mariusz, jaki talerz? powiem tak: pod motonqiem mam dwa amory, które od strony przodu motocykla, są zamontowane każdy na długiej śrubie (nakrętka z jednej i z drugiej strony mocowania do ramy). chcę obniżyć moto - czy mogę na tychże. pozdro OKI!! Wiem o co chodzi. Do obniżenia softaila jest zestaw nowych śrub ( tych o których piszesz ) Są one dłuższe ( co za tym idzie mają więcej gwintu ) Po zmianie możesz je wykręcać ( cofając cały amor w tył ) W ten sposób możesz obniżyć moto max ok 4.5 cm. Na oryginalnych śrubach nic nie zrobisz. Będę jutro u dealera i spytam ile ten zestaw kosztuje. Dam cyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 dzięks :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwla42 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 U dealera 530 zł. Trochę drogo jak dla mnie :eek: Ja kupiłem na ebayu za 20 dolców. Pozdr!!!!! :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam Mam małe pytanko. W sportsterze z 2005 roku widoczna jest na prędkościomierzu kontrolka rezerwy. Jednak jest on na gazniku. Kontrolka ta nie działa. Czy jest ona przeznaczona tylko dla wersji na wtrysku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam Mam małe pytanko. W sportsterze z 2005 roku widoczna jest na prędkościomierzu kontrolka rezerwy. Jednak jest on na gazniku. Kontrolka ta nie działa. Czy jest ona przeznaczona tylko dla wersji na wtrysku??? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Wie ktoś może jak zdemontować aluminiową listwę ze zbiornika paliwa w sportsterze.??? Nie widać tam żadnych mocowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Wie ktoś może jak zdemontować aluminiową listwę ze zbiornika paliwa w sportsterze.??? Nie widać tam żadnych mocowań. Na lepiej nożem do tapet. Listwa jest przyklejona na taśmę dwustronną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Na lepiej nożem do tapet. Listwa jest przyklejona na taśmę dwustronną :) Wydaje mi się że pas jest na plastkowym mocowaniu a nie na tasmie :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Wydaje mi się że pas jest na plastkowym mocowaniu a nie na tasmie :icon_question: Na jakim plastikowym mocowaniu? Mówimy o XL custom po 2004 roku z większym zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwla42 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Na jakim plastikowym mocowaniu? Mówimy o XL custom po 2004 roku z większym zbiornikiem? Z tego co ja kojarzę to 100% dwustronna poliuretanowa taśma. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Na jakim plastikowym mocowaniu? Mówimy o XL custom po 2004 roku z większym zbiornikiem? Tak. Tylko gdzie teraz kupić taką taśmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 W każdym sklepie motoryzacyjnym.W samochodach służy do klejenia listew bocznych. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas69 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 W każdym sklepie motoryzacyjnym.W samochodach służy do klejenia listew bocznych. Takiej taśmy ze sklepu motoryzacyjnego to mam kilka rolek. Ale chodzi o bardzo mocną i grubą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi