Velto Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 uszczelka pod głowicą na 99%......... Uszczelka była okej.Wysiadło mi łożysko igiełkowe na korbowodzie.I wymieniłem cały korbowód z łożyskami na całym silniku do tego nowe uszczelki świeca i olej.Części z naprawą wyniosły mnie 700zł ( 500 części, 200 naprawa ) Do tego dowiedziałem się, że mam 1-tłok na tulei. I teraz moto mam uszykowane od wczorajszego dnia, ale jest problem. Pali mi się kontrolka od oleju. Jednak mam zbiorniczek odłączony, bo wole sam sobie robić mieszankę. ( bynajmniej mam pewność, że nie zatrę ) Wiecie może co zrobić z tą kontrolką ?Myślałem o odłączeniu kabelków tych od zbiorniczka olejowegoSą tam 3 zielone kabelki i 1 czarny.Ten czarny połączyć z tym jednym z zielonych.Jak myślicie czy po podłączeniu ich zapalona kontrolka zniknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilXR3i Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wystarczy po prostu odłączyć kostkę tą co idzie od zbiorniczka oleju, nic nie trzeba łączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velto Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Kostke mam odłączoną jak i całą pompke od podawania oleju.. I jak to jest.. Bo dostałem razem z moto olej do mieszanki Motul.. I teraz czy najlepiej dalej używać tego samego czy mogę np. wlać czerwonego zwykłego ( do 2t ) Taki Uniwersalny do wszystkiego. ( leje do simka ) Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Velto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motórek Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Motul bardzo dobry olej... tylko na takim jeździłem na wszystkich moich motocyklach ;)a teraz mam pytanie od siebie... cylinder na nicasilu 54.02... jakiej średnicy tłok dobrać ?? (będzie vertex bo wyrobił sobie u mnie renomę). Na ktm-ach zawsze dawałem 0.05mm a tu coś czytam że 0.04mm do nsr dają, póżniej że ma być niby 0.06mm??? jak to jest ? i jeszcze drugie pytanie jaki gęsty olej lać do zawieszenia ?? Pozdrawiam Edytowane 4 Lipca 2015 przez Motórek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik89 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 witam, mam taki problem ze swoja crm, kiedy naciskam przedni hamulec to zaciska klocki i koniec wcale nie odbijają, jaka przyczyna może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Zapieczony tłoczek zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawekgo Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 @bercik89 rozebrać zacisk na pół, przeczyścić tłoczek, ja wyciągałem tłoczki za pomocą kompresora.@motórek luz do vertexa 0,04 a do wossnera 0,06 ponieważ wossner jest kuty i jest większy, cięższy. Te luzy tyczą się wszystkich selekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik89 Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 aha, dzięki a ile wchodzi oleju do przekładni do crm 125 i jaki olej wlac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velto Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Ja wlałem 7-8 setek oleju. Masz korek do wlewu z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik89 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 i jaki lejecie olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 motul transoil Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bercik89 Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 wyciagnalem tłoczek przeczyściłem i po zlozeniu wszystkiego dolałem plynu i raczka od hamulca chodzi lekko, wogole nie zaciska klockow, zapowietrzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 a odpowietrzałeś po złożeniu ? jak nie to zapowietrzony Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo123 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 witam poszukuje dyfuzora typu arrow , dep pipes odkupię go lub możliwa zamiana za mój oryginalny oczywiście z moją dopłatą oczywiście do crm125 1998r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motórek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 witam jaki jest oryginalny rozmiar dysz w hondzie crm 125 ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi