bartek-wawa Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam.Po rozbiorce silnika w mbx słabo wchodzą biegi a czwórka przerywa,a jak wrzucam biegi bez sprzęgła to wchodzą elegancko.Nie wiem gdzie lezy wina może coś poradzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 zostały ci jakieś podkładki dystansowe? może namieszałeś z nimi w skrzyni? a jaki był cel rozbiórki silnika? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-wawa Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 zostały ci jakieś podkładki dystansowe? może namieszałeś z nimi w skrzyni? a jaki był cel rozbiórki silnika? Nic nie zostało.Wymiana łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 SLabo to znaczy ciezko? Jakies wyskakuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-wawa Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 SLabo to znaczy ciezko? Jakies wyskakuja? to znaczy nie można wrzucić biegów trzeba naprawdę dużo razy próbować żeby weszły a 4 bieg przerywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 po jakimś czasie powinno się wyrobić jeśli dobrze złożyłeś :crossy: miałem tak samo jak nie dałem podkładki na tym walku nie wiem jak on się nazywa :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-wawa Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 po jakimś czasie powinno się wyrobić jeśli dobrze złożyłeś :notworthy: miałem tak samo jak nie dałem podkładki na tym walku nie wiem jak on się nazywa :P Ale czwórka i tak pewnie będzie przerywać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Ale czwórka i tak pewnie będzie przerywać ;)"Przerywa" za mało precyzyjne. Bratu tez przerywała 4 i okazalo sie ze nie ma kilku zębów. Chyba ze źle zmieniasz biegi poprostu i one nie są dopięte. Przeczytaj kilka postow z tego tematu Tomka Kulika. Sa na 1wszej str wiec nie bedziesz mial problemu ze znalezieniem.Pozdrawiam!!! TUTAJ !!!Chodzi mi o to bo tez wiele razy mialem problem z wyskakującymi biegami "Czyli stopa najpierw dotyka i lekko naciska dźwignię, wciśnięcie sprzęgła z jednoczesnym odjęciem gazu ma towarzyszyć zwiększeniu nacisku na dźwignię biegów. Czyli tak naprawdę zmiana biegu ma trwac możliwie krótko. Uwaga! Dopiero po puszczeniu sprzęgła przerywamy nacisk na dźwignię biegów.Czyli stopa zaczyna i stopa kończy." Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez radzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek-wawa Opublikowano 1 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Nie wiem jak to sprecyzować, porostu jest takie ostre szarpanie.Biegi na pewno się dobrze zapinają ,bo za każdym razem tak jest.Dodam ze jak docisnę wałek zdawczy to jest trochę lepiej ale nie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi