Bergi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Siema! Od niedawna mam kx 125 '96. Jezeli chce wymienic tlok to ile mnie taka inwestycja wyniesie? Jezli nie zrobie tego w pore to jakie beda koszty naprawienia tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 1.400-600zl, jesli sam to zrobisz i zalezy czy jeszcze wymiana korby dojdzie 2. do 2tys spokojnie moze dojsc, zalezy jakie uszkodzenia sie narobia Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Bez przesady... Na allegro są tłoki Wiseco do 125 cc za 315 zł. A Namury nawet za 250 zł. Gorzej z korbami w PL bo ceny trochę kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 jak niezrobisz tego to koszta są cięzkie do oszacowania..........nie wiadomo co może sie stać to jest trudne do przewidzenia czy np tylko pierścień pęknie od luzów czy coś więcej Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Czyli jak robiore to co musze kupic? Tylko tlok i peirscienie (nie liczac rzadnych plynow?A niclasu nowego nie tzreba klasc? Ile kosztuje polozenie niclasu. Czy np w tym cylindrze co mam jest mozliwosc szlifów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 nicasilu sie nie szlifuje szlifujesz tylko tuleje żeliwne Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ale podobno jak sie wstawia tuleje, to silnik sie szybciej grzeje i ma duzo mniej Mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Dlatego nie wiadomo czy musisz wbijac tuleje czy nie. Po zdjeciu ktos powinien dobrze zrobic pomiary cylindra srednicowka i wiadomo bedzie ile jeszcze mozna latać. Chyba,ze na podstawie założonego tłoka ( tzn selekcji). Po prostu wrzucisz tłok na nastepna selekcje ew tą samą i jezdzisz dalej. Na tłoku jest napisane (powinno być ) jaki wymiar ew.selekcja. Na pewno musisz kupic komplet uszczelek. Czy korbowod to nie wiadomo. Pewnie,że lepiej by było go wymienić razem z tłokiem bo niewiadomo ile ktoś już na nim przejezdził. Tylko to chyba też musi zrobić jakiś zakład na prasie i wyważyć ( nie wiem,nie wymieniałem samej korby - domyśłam się tylko) . I na allegro widzę tylko jakas korbe noname. Ciezko ocenic stan Twego silnika na odleglosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Aha czyli tuleje sie szlifuje. A zeby zmienic korbowod to trzba caly silnik rozebrac i skrzynie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Aby wymienić korbowód trzeba wyjąć wał. A do tego trzeba rozpołowić silnik. I wtedy oddać do jakiegoś zakładu aby rozczepili półowki wału i w prasowali tam nową korbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi