yzydor Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, gdyż jestem tu nową osobą. Drodzy mam taki problem.Wspomniany motor zaliczył wywrotkę ze stojącej pozycji na lewy bok i od tego momentu nie chce zapalić. Objawy są następujące: rozrusznik kręci lecz silnik nie zaskakuje. Wygląda to tak jakby kręciła się sama zębatka od rozrusznika. Czy ktoś z was może mi pomóc i naprowadzić na jakiś trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 sprzęgiełko rozrusznika. Pewnie jak we wszystkich olejakach jest pod lewym deklem twój problem. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Tu by trzeba wyróżnić czy kręci wałem czy nie . Ustaw na centralnym stojaku i włącz bieg , teraz rozrusznik i koło powinno się kręcić . Jeśli tak , to może tylko zalane świece . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No i problem stał się poważniejszy.Wał się kręci, iskra jest, świece wyczyszczone.A kręci silnikiem jakby silnik nie stawiał oporu. Mała wiertarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 no to TRZEBA zmierzyć sprężanie. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 yzydor, sprzedajacy powiedziałci ze moto jest po wywrotce czy ty sie nanim wyłożyłeś i nagle kompresja znikła ? Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Niestety jest to motor mojego znajomego i wywrotkę zaliczyłem ja.Głupio bo w momencie przewrotki motor już stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Swiece były mokre ? Jak nie , to przed odpaleniem , przełącz kranik na parę minut w pozycję PRI . A motocykl to Katana czy gixer ? :biggrin: Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Dariusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzydor Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Racja to jest dokładnie GSX 600F Katana nie R :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No i problem stał się poważniejszy.Wał się kręci, iskra jest, świece wyczyszczone.A kręci silnikiem jakby silnik nie stawiał oporu. Mała wiertarka.ciekawe czy rozrzad pracuje...pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Temat nie umarł , więc nie trzeba zakładać nowego wątku . Nie napisałeś czy świece były suche czy mokre , a może okopcone ? . Czyściłeś je , ale czym ? Iskra jest na świecach ? Paliwo jest ? Jak nie chce palić , to rzeczywiście na słuch można by powiedzieć że nie ma sprężania . To TY musisz drążyć temat , napędzać ten wątek . A jak nie , to do mechanika . :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Głupio bo w momencie przewrotki motor już stał. :wink: A te GSXy nie maja tego czujnika wypadkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi