czarekmbx Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 jeśli włożę pierścień w cylinder to ile powinni być luzu na zamku ? bo nie mogę dobrać pierścieni do simka Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zmierz rozmiar tloka i kup pierscienie do rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 0.8 mm na zamku kwalifikuje pierścień do wymiany.0.15 mm to chyba minimum jakie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Kiedyś słyszałem ze na grubośc żyletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 nie mogłem dostać w sklepie większych pierścieni i założyłem na 2 szlif a luzu mają z 1 mm to stanowczo za dużo. i teraz mam problem jak go odpalę to chodzi ładnie włączę jedynkę i ciągnie a jak wżucę 2 to przestaje ciągnąć i powoli spada z obrotów i gaśnie po chwili postoju znowu zapale i znowu jest to samo czy to wina kompresji? zauważyłem że ścięło mi klina na kole zamachowym bo nie mogłem ustawić zapłonu może to była wina klina? jutro kupie jeszcze nowy klin i zobaczę co dalej będzie......... Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Kup nowy klin i zrob szlif cylinda i nowy tlok z pierscieniami na wymiar (koszt 60zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 a ile maksymalnie można zrobić szlifów? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 6-7 szlifów , 6 albo 7 szlif to jest 41mm i tłok pasuje od 60ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi