budynds Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam!Koledzy mam problem kupilem juz trzecia pare swiec i znowu do mymiany,mam guzzi v 65 i co wsadze nowe swiece moto chodzi jak nowe, ale po jakims czasie (nie dlugim) zarzuca swiece i traci iskre. Ze swieca nie mozna juz nic zrobic jest do du..:/co moze byc przyczyna tego zarzucania i czemu swiece sie psuja??Wielkie dzieki za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zarzuca olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budynds Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Nie jestem pewny,czy to olej czy zly sklad mieszanki...niedawno byly wymieniana pierscienie na tlokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zmierz sobie cisnienie sprezania po tym remoncie - mozliwe ze sama wymiana pierscieni nie dala wiele i dalej olej przedostaje sie do komory spalania.Poza tym jak wyglada nalot na swiecach, czarny suchy czy oleisty ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Po zapierścieniowaniu silnik ma prawo łykać olej zanim pierścienie dotrą się do tulei, tym bardziej z braku honowania proces się wydłuży. Radą w tym przypadku jest założenie świec o podwyższonej ciepłocie, co pozwoli lepiej spalić przedostający się do komory spalania olej. Jeśli tuleja została zmierzona średnicówką i mechanior poprawnie stwierdził zużycie i możliwość samego pierścieniowania, to oliwienie ustąpi. Jeżeli tuleje zbyt zużyte, to na nowych pierścieniach będzie jeszcze gorzej. Tak jak Adam pisze, sprawdź kolor izolatora świec i profilaktycznie wiatry w dzurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi