Jump to content

Regulacja zaworów w GSX-R 750 K7

Recommended Posts

Witam, zastanawiam się nad zakupem Suzuki GSx_R K7 ktory ma przejechane 12k km. Po jakim dystansie należy wyregulować zawory czy może powinnny być regulowane? Co ile km optymalne dla silnika jest regulowane zaworów oraz ile to kosztuje?

Chcesz kupić K7 a pytasz ile może kosztować regulacja zaworów?

Tak jak kolega wyżej napisał: ogarnij się chłopaku, i uwierz że to jest bardzo mało znacząca część wydatków na utrzymanie sporta.

Chcesz kupić K7 a pytasz ile może kosztować regulacja zaworów?

Tak jak kolega wyżej napisał: ogarnij się chłopaku, i uwierz że to jest bardzo mało znacząca część wydatków na utrzymanie sporta.

Piszac tego posta bardziej chodzilo mi o to jak czesto bede musial spotykac sie z naszymi polskimi "mechanikami" w tej sprawie. O koszty zapytalem z czystej ciekawosci.

Piszac tego posta bardziej chodzilo mi o to jak czesto bede musial spotykac sie z naszymi polskimi "mechanikami" w tej sprawie. O koszty zapytalem z czystej ciekawosci.

Ale tych kosztów można poszukać na prawdę wyjątkowo łatwo... Nie trzeba zakładać nowego tematu z pytaniem co ile km się reguluje zawory i ile to kosztuje.

Tak jak napisał NUMBERUNO to jest mało znacząca część kosztów utrzymania plastika.

A powinieneś sie przygotować na solidne i wyjątkowo słone koszty serwisowania i wymian...

A jeśli załóżmy taki Gixer ma nakulane tylko 12 tys. to przez następne tyle km. nie powinieneś grzebać przy nim nic oprócz wymian oleju i filtra. Ewentualnie przy 25 tys. najlpiej wymienić też świece - niewiem czy Gixer też ma irydowe - jeśli tak to taka mała ciekawostka dla Ciebie - za sztukę - ponad 100 złotych.

- niewiem czy Gixer też ma irydowe - jeśli tak to taka mała ciekawostka dla Ciebie - za sztukę - ponad 100 złotych.

Aż tak żle nie jest...normalnie w sklepie kosztują kolo 60-70zł a jak odpowiednio poszukasz to ja kupiłem do GSXF chyba za 38zł sztuka.

Aż tak żle nie jest...normalnie w sklepie kosztują kolo 60-70zł a jak odpowiednio poszukasz to ja kupiłem do GSXF chyba za 38zł sztuka.

Szczerze mówiać miałem tutaj na myśli ceny "sklepowe" :crossy: Ja sam na Allegro kupiłem za 59 złotych za sztukę :icon_eek:

W mieście szukałem bo nie chciałem czekać z wysyłką i wszędzie, Larsson, Motus itd. itp. mieli po prawie 110 złotych :icon_mrgreen:

No ale niestety wymiany przełożyłem ale ile pieniążków byłem do przodu :biggrin: