jachuer5 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Wąchałem, i na 100% nic nie czuc. A jest taka możliwośc, że padł jakiś uszczelniacz zaworowy, i się zregenerował, czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a może olej wymieniłeś na "gęściejszy" ...albo temp. otoczenia spadła :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zalany jest elfem 10W 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alone Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wąchałem, i na 100% nic nie czuc. A jest taka możliwośc, że padł jakiś uszczelniacz zaworowy, i się zregenerował, czy coś w tym stylu?Z mojego doświadczenia wiem, że w układach mechanicznych samo się nic nie naprawia a usterki nienaprawione kończą się zwykle poważnymi awariami w najmniej odpowiednich chwilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 No to ja już sam nie wiem. Na początku szukałem przyczyny poboru oleju, a teraz szukam przyczyny dlaczego już nie bierze. Co bedzie, to będzie:) Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Aha, mam jeszcze pytanie, tzn jak przy wymianie oleju mogę przepuścić przez silnik troche benzyny, aby co nieco wypłukało? Mogą być tego nie miłe konsekwencje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alone Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Można przedmuchać sprężonym powietrzem po spuszczeniu oleju z rozgrzanego silnika. Płukanie benzyną raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Można przedmuchać sprężonym powietrzem po spuszczeniu oleju z rozgrzanego silnika. Płukanie benzyną raczej nie. zadnych kombinacjijesli juz to przeplukac olejem i niczym innym, plukac mozna skrzynie w 2T ale nie silnikipozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Aha, mam jeszcze pytanie, tzn jak przy wymianie oleju mogę przepuścić przez silnik troche benzyny, aby co nieco wypłukało? Mogą być tego nie miłe konsekwencje?Tyś jest magik. Z gówna bata chcesz ukręcić :) Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Tyś jest magik. Z gówna bata chcesz ukręcić :D Czy ten tekst miał na celu mnie obrazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkwista88 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Kolega pewnie miał na myśli że nie wolno płukać silników benzyną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Kolega pewnie miał na myśli że nie wolno płukać silników benzyną :bigrazz: Wiem, wiem, ale dlaczego benzyna szkodi silniczkowi? przecież nie ma tam żadnych gum itp(oprócz uszczelek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Wiem, wiem, ale dlaczego benzyna szkodi silniczkowi? przecież nie ma tam żadnych gum itp(oprócz uszczelek)? bo jak odpalisz silnik w celu przeplukania benzyna to termin "zatarcie silnika" przerobisz w praktyce na wlasnym motocyklu :bigrazz: proste? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ok, wszystko już rozumiem. Dzieki za odpowiedzi, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi