kubus2905 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 witam w mojej cb 450 z 87r przy dodaniu gazu do ok 4 5 tys obr podczas z chodzenia z obr słychać jak by cos tarło dźwięk jak by jakiś łańcuch wydobywa sie z okolicy pokrywy sprzęgła przez wlew oleju widać jakiś łancuszek co to może być pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 witam w mojej cb 450 z 87r przy dodaniu gazu do ok 4 5 tys obr podczas z chodzenia z obr słychać jak by cos tarło dźwięk jak by jakiś łańcuch wydobywa sie z okolicy pokrywy sprzęgła przez wlew oleju widać jakiś łancuszek co to może być pozdrawiam o ile dobrze kojarze to tam pompa olejowa jest napedzana lancuszkiem i naped ten znajduje sie wlasnie za sprzeglem... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoch Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Można próbować naciągnąć łańcuszek wyrównoważający - odkręcić chromowaną śrubę na prawej pokrywie, poluzować widoczną w środku nakrętkę - łańcuszek sam się naciągnie - dociągnąć nakrętkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 bawiłem sie z tym dzis i mam chyba koniec naciągu i co mam z tym zrobić i jakie koszty pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkoch Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Na stronce http://www.hondacb450s.info/ warsztat-serwis jest opisane co zrobić z maksymalnie naciągniętym łańcuszkiem wałków wyrównoważających - trzeba odpowiednio okręcić płytkę - koszty żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Kubus2905, sprawdź (jeśli tego nie robiłeś) coś zupełnie innego. Ja miałem tak w GSie - chrzęszczący dźwięk przy schodzeniu z obrotów podczas jazdy. Wydawało mi się, że dobywa się z silnika i okolic, a przyczyną był napęd po prostu - zajechany :) pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 naped mam oki na bank to ten lancuszek w tygodniu jakos to zrobie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi