Pawlik666 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam.Zakupiłem suzuki dr 125 96 r ostatnio.Motocykl ten podobno stał jakiś czas w Niemczech.I mam następujący problem. Otóż przedni hamulec jest tarczowy .Działa bardzo skutecznie ale problem jest taki ,że sam hamuję.Nie wiem czy tam coś się zapiekło czy jest coś do wymiany.Ze względu że to jest pierwszy mój motocykl takiego typu .Nie jestem w stanie określić co może być przyczyną. Drugim problemem jest hamulec tylni.Jest on bębnowy.A więc próbowałem go sam ustawić.Jednak na marne gdyż nawet jeśli ustawie go tak ,że będzie koło już lekko hamowało.To przy jeździe nie będzie praktycznie w ogóle hamował.Czasem ma tak że przy zakręcie załapie i wtedy można zblokować całkowicie koło.Jednak przy normalnej jeździe praktycznie nie łapie w ogóle. Czekam na jakieś porady,podpowiedzi.Z góry Wielkie Dzięki za zainteresowanie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Co do tyłu:A może szczęki mają luzy i są źle przymocowane? Co doprzodu?Jak sam hamuje? Ciągle klocki trą o tarcze? OBA klocki? Czy może jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 przód wyszyć zacisk (tłoczki prowadnice etc), zmień płyn i odpowietrz tył pewnie okładziny skończone Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik666 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 przód wyszyć zacisk (tłoczki prowadnice etc), zmień płyn i odpowietrz tył pewnie okładziny skończonezaciski,tłoczki,prowadnice,odpowietrzanie to dla mnie magia.Znajdę jakiś artykuł o tym na necie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jeśli masz zero pojęcia na ten temat to zaprowadź moto do mechanika, nawet samochodowego, jakbyś był w mojej okolicy to za piwo bym Ci to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek85 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 przeczysc zaciski zmien plyn i odpowietrz i powinno byc wszystko ok.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi