Arbiterpl Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Jechałem sprzętem, od około 2km jakoś głośniej pracował. W końcu stanął, silnik rzucił pracę. Myślałem ze się przegrzał zwyczajnie (jechałem po miescie). Ale potem juz nie odpalił. Kopiąc kopką czuć jak coś stawia opór jakby tłokowi. Efekt jakby coś mieliło pod tłokiem, raz jest opór a za chwile kopiesz normalnie jakby nigdy nic. Kompresja natomiast jest jakby normalna. Zaczałem rozbierać silnik i okazało się że w mak pękł wirnik wodyhttp://moto.arbiter.pl/zdjecie/15521 Czyli najpewniej pękł wirnik, silnik miał słabe chłodzenie i to było przyczyną awariiTylko teraz mnie zastanawia, co może się tam mielić, jakie mogą być uszkodzenia? Macie pomysł? pacjent to KTM LC4 Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Arbiterpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Objawy moga wskazywac na uszkodzenie lozyska glownego korbowodu, a co za tym idzie rowniez uszkodzenie tloka i gladzi cylindra poprzez opilki ze zmielonego koszyka, jednak obowiazuje tu zasada stara jak swiat-jak nie rozmontujesz to sie nie dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arbiterpl Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Też się obawiam tego co piszesz. Uszczelka pod głową pewnie też poszła. Tłok da sie kupić, nicasil gorzej. Śmieci z łożyska miały szansę przedostania na górę, czy mogły niszczyć przez dziurę w tłoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mialy szanse przeciskac sie miedzy tlokiem a cylindrem uszkadzajac gladz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi