Garnek Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam, mam Vulcana VN800 i wczoraj zauważyłem, że po przejechaniu ok 40 km na rozgrzanym silniku ciężko wchodzą biegi. Dziś jeszcze to sprawdzę, ale obawiam się, że może być już coś do wymiany (przejechane 33200km). Jakie macie doświadczenia z przebiegami Vulcana? Co je najczęściej boli? Jakie mogą być koszty remontu skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIKI Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jak wszystkie to może tylko regulacja linki sprzęgła, dlaczego zaraz remont skrzyni?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_1987 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 wymiana oleju na nowy...być moze bardziej gęsty....jesli ma faktycznie taki przebieg to jest to zaden przebieg...znajomy ma vn800 i biegi wchodzą idealnie....w ogóle w tych mniejszych cruzerach biegi wchodzą cicho bez kliknieć i bez zgrzytań....radze zmienić olej(jeden do skrzyni i silnika)...jesli nie pomoze to się dopiero martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Stawiam na zjechane sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Jak sprawdzisz linkę sprzęgła to:1. dolej oleju - przy niskim stanie też tak miałem. Olej jest rzadszy i może coś tam zgrzytnąć, nie wejść bieg, itp2. przy zmianie oleju zalej castrol czerwony. testowałem motula, bel-ray'a i mobila - na żadnym tak fajnie silnik + skrzynia nie pracował. Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi