kubus2905 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 witam od dzis mam cb 450s 87r swietna maszyna tylko na 6 biegu tak jakos dziwnie szumi na reszcie oki co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 No przeliczając te 21 lat x 5 000 km rocznie (minimum) to masz 105 000 km z czego 70% na szóstym biegu więc kompozycja kół zębatych jest jaka jest i szumieć będzie, i wyło trocha... ale jedzie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 zauwarzyłem ze tylko ponizej 4tys obr jak wiecej to ustaje niesadze zeby mial 100tys licznikowe ma 53 nie pali oleju i chodzi jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 to w końcu chodzi jak marzenie, czy szumi ? Na liczniku masz to co poprzedni właściciel chciał żeby było widoczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czurfa! Jak moto jadzie, nie szarpie, nie rzęźi to się ciesz ze dobrze kupiłeś a nie wkręcaj sobie że coś je nie tak ze szpszentem. Nawet moto z przebiegiem np.10 tys km potrafi wyć (nie szumieć lecz wyć) na niektórych biegach. :P Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorier Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Ten hałas przypominający czasem wycie jest spowodowany zużyciem kół zębatych, tak jak napisali koledzy, najczęściej ostatniego biegu. Nic nie poradzisz, musiałbyś wymienić pare kół zebatych (na nowe) tego biegu. Staraj sie nie jeździć w zakresie obrotów w którym występuje ten hałas. W Diversion 600 też występuje to zjawisko i to przy przebiegu dużo poniżej 100tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 kolejne pytanie po ilu powinno sie wymieniac lancuch rozzadu w tym moto i co powinieniem zrobic po zakupie wymienione to swiece 2 filtry olej szumienie sie wyjasnilo byl luzny lancuch i tarl o wahacz na wolnych obr naciaglem i jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian09 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Mi po zmianie łańcucha właśnie takie coś wyskoczyło..Na każdym biegu ok,ale na 6 jest taki świst niezależnie od obrotów (nawet mi się to podoba:P).Pytałem kilka osób i mówią że tak musi być i koniec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi