sloniu99 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam. Dzisiaj ubezpieczałem motocykli i przy okazji wykupiłem Assistance. Kosztowało mni to 39 zł wiec pomyslałem sobie że niewiele tracę. Czy ktoś z Was korzystał z tego ubezpieczenia? Jak to jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Assistance Polska masz na myśli? Te 39 złotych to za jaki okres czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam, ja korzystałem z Assistance z Allianz, ktore jest de facto obsługiwane przez Mondial Assistance i muszę powiedzieć ze SUPER!!!!! Miałem wypadek na niemieckiej autostradzie, złoma ściągnęli z autobahna, za parking przez tydzien płacili, płacą za złomowanie, mnie przetransportowali na ich koszt do polski samolotem ze szpitala koło Berlina. Kontakt doskonały, kompetentna obsługa. Moja ocena 5+ Pozdrawiam i życzę niekorzystania z assistance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu99 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Assistance Polska masz na myśli? Te 39 złotych to za jaki okres czasu? Tak, Assistance Polska. Te 39 zł. to za ubezpieczenie na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Tak, Assistance Polska. Te 39 zł. to za ubezpieczenie na rok. No też zastanawiam się nad wykupieniem tego. Lecz jak wygląda to w praniu niestety nie wiem. Pamiętam, że użytkownik Cosmosqiq miał chyba coś takiego ale jego już dawno na forum nie widziałem. W teorii brzmi to miło, złapana guma czy drobna usterka w trasie to już nie problem bo przyjeżdzają, biorą na lawete i do serwisu. Ale czy w praktyce wygląda to tak rózowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgier Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ja korzystałem z PZU Assistance na terenie Niemiec. Trochę musiałem podzwonić do Warszawy bo pomoc nie nadjeżdzała za szybko, ale gdy już przyjechali było całkiem OK. Zapakowali moto na lawetę, sholowali na parking, zawieźli do hotelu całkiem przyjemnego, rano sniadanko, transport na parking i z parkingu pojechalem sobie do serwisu Hondy. Oczywiście wszystko za free, oprocz naprawy. Na drugi dzien miła pani do mnie zadzwoniła zapytała czy jest już wszystko w porządku i życzyła szerokiej drogi :biggrin:Na zagraniczne wypady polecam, w Polsce jak kto chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 sloniu, a gdzie ubezpieczałeś moto? to assistance to jest taka oddzielna polisa? można ją wykupic mając już np. pakiet OC i AC? (w Hestii nie było assistance ani w pakiecie, ani dodatkowo płatnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 sloniu, a gdzie ubezpieczałeś moto? to assistance to jest taka oddzielna polisa? można ją wykupic mając już np. pakiet OC i AC? (w Hestii nie było assistance ani w pakiecie, ani dodatkowo płatnej)Akurat dzisiaj ubezpieczałem motocykl w Allianz. U nich Car Assistance jest to darmowy dodatek do AC, przy czym korzystanie z Car Assistance ponoć nie wpływa na wzrost/zniżkę składki AC. Nie wiem jak z kupowaniem oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 W jak masz autocasco w PZU to i assistance masz za darmo. Jak masz u nich tylko OC to musisz osobno go wykupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dziś też to wykupiłem. Ale mam nadzieję, że nie bedę musiał sprawdzać w praktyce czy ta polisa coś jest warta. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi