suchy_xp Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Mam problem z moim simsonem, gdy stoi na postoju wkręca sie normalnie na obroty daje mu gazu na maxa i się dobrze wkręca, wrzucę mu bieg to jedzie jak by chciał a nie mógł jedzie ale szarpie i przerywa co mu może być?, wyczyściłem gaźnik zdjęłem cylinder i wszystko tam jest wporządku. Czego to może być przyczyna dodam że stało sie to niedawno, jechałem sobie i zaczął mi dziwnie przerywać i szarpać jak się rozpędził to jechał już normalnie ale jak mu puściłem trochę gazu to zaczynał przerywać aż prawie stawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Najprawdopodobniej przyczyna jest cos z elektryka.Wiec posprawdzaj wszysko cewki, kondensatory, swiece itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 ale ciągnie dobrze jak się rozpędzi czy nie?? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy_xp Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ciężko mu się rozpędzić, ale jak sie rozpędzi czasami na maxa to chodzi ale jak popuszcze mu lekko gaz to zaczyna szarpać zwalnia przyśpiesza nie da się jechać a na postoju normalnie się wkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 a na jakich biegach to się robi ?? może z jakiegoś trybu w skrzyni się ząbek ułamał i dlatego tak działa bo raz się zazębi a raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy_xp Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Nie to się dzieje na każdym biegu, wystarczy że puszczę sprzęgło i moto już zaczyna przerywać, jak stoje to mogę gazować ile chce i się normalnie wkręca na obroty ale jak wbije obojętnie jaki bieg to słabnie i zaczyna przerywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi