Raider_777 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Kiedyś w salonie HD sprzedawca mnie namawiał na wypożyczenie V-road'a. I chociaż to moto jest strasznie małe, juz byłem skłonny dać się namówić, tylko że kolejny tekst tego sprzedawcy mnie powstrzymał. I zmroził. Facet postawił bowiem taką tezę: - Tylko musisz uważać, bo ściąga na jedną stronę.- Był rozbity???!!!!- Nie był! Ściąga, bo rury wydechowe ma z jednej strony. KAŻDY MOTOCYKL KTÓRY MA RURY Z JEDNEJ STRONY BEDZIE ŚCIĄGAŁO! Także taaak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Prawie polubiłem takich facetów za oczywiste poczucie humoru. Może jeszcze ktoś ma takie ciekawe doświadczenia, chętnie poczytam bo za oknem ZIMA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Kiedyś w salonie HD sprzedawca mnie namawiał na wypożyczenie V-road'a. I chociaż to moto jest strasznie małe, juz byłem skłonny dać się namówić, tylko że kolejny tekst tego sprzedawcy mnie powstrzymał. I zmroził. Facet postawił bowiem taką tezę: - Tylko musisz uważać, bo ściąga na jedną stronę.- Był rozbity???!!!!- Nie był! Ściąga, bo rury wydechowe ma z jednej strony. KAŻDY MOTOCYKL KTÓRY MA RURY Z JEDNEJ STRONY BEDZIE ŚCIĄGAŁO! Także taaak... Mocny specjalista! A może w Harleyach już tak jest...? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Witam kolegów. Nie jestem nowy na tym forum tylko wracam po latach po zmianie motocykla.Aktualnie to Raider. Poprzednio był to Intruder 1400. Okazuje sie że znam parę osób, tu się pokazujących. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Witaj, wrzuć jakieś foty swojego nowego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider_777 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Wiem, że to mało prawdopodobne, ale jeżeli myślicie o zmianie Raidera na inne moto, to jakie bierzecie pod uwagę? Dla mnie jest trochę bezkonkurencyjny. HD jest gorszy pod wieloma względami, więc zamiana byłaby mało sensowna (chyba, że ktoś ma zajawkę na logo)... Może nowy Indian? Victory przestają istnieć, ale i tak mi się nie podobały... Coś ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Też tak myślałem ale zamieniłem na xt1200z i dopiero zaczełem jeździć ,po przejechaniu 500 km zero zmęczenia zużycie paliwa jakieś 2 litry mniej ,lżejszy o 100kg lepsze przyśpieszenie hamulce abs,jakość dróg nie stanowi problemu ... Przez sezon zrobiłem 15 tyś km gdzie raiderem przez 3 sezony jakieś 5tyś mil Miałem go zostawić ale więcej by stał tak jak gl1800 którego wyciągam jak żonka ma ochotę się przejechać Ale brak lansu ,bo głównie po to kupuję się raidera ,mego byłego widuję często trafił parę ulic dalej nowy właściciel pochwalił mi się ostatnio że naciął bieżnik w tylnej oponie bo nowa dużo kosztuje szuka używkiPozdrawiam wszystkich raiderowów oby szybciej do wiosny Edytowane 23 Stycznia 2017 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider_777 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 No tak, tylko że te dwa motocykle to dwa różne rodzaje turystyki. Mam gramofon i czarne płyty a ktoś słucha tylko na MP3 i też jest szczęśliwy, ale dla mnie to nie to samo. Raiderem przejeżdżałem po 550km ale radość dawało nie samo DOJECHANIE na miejsce, lecz podróż. Lans to taki bonus (dla mnie nieistotny). Większą zaletą jest to, że mogę się ubrać w bezrękawnik, jeans, skórzaną kamizelkę, orzeszek. Bardziej mi chodziło o zmianę Raidera na coś w tym samym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Na początek takie. Reszta to co mam garażowe. Trzeba poczekać Zdjęcie mi nie weszło pewnie za duże. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez ANDY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 777 :lalag: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Nie ma w mojej okolicy Raiderów i nie mam gdzie sprawdzić. W mojej maszynie zbiornik lekko rusza się na boki. Myślę, że to około 5 mm w lewo i tyle samo w prawo. Mechanik mówił, że to normalne, że ma niwelować drgania z silnika, a ja mam wątpliwości. We wszystkich wcześniejszych moich motocyklach zbiorniki stały na motocyklu bez ruchu. A jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 mój tez się kolysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 U mnie też się kołysze. Gdy kupiłem Raidera to też byłem zdziwiony i nawet zdjąłem zbiornik żeby sprawdzić co jest przyczyną. Okazało się, że jest zawieszony na dwóch dość elastycznych elementach gumowych i to powoduje jego lekki ruch. Nie ma się co przejmować, ten typ tak ma. A propos- gmole już znalazły nowego nabywcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADi33 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dziękuję za informacje. Dobrze, że ten boczny ruch jest typowy, bo już chciałem przyspawać zbiornik do ramy. No co by się nie bujał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier111 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) HejMój też się “trzęsie”, więc faktycznie można uznać, że ten typ tak ma... ;) Pozdrawiam Edytowane 3 Lutego 2017 przez Szwagier111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi