kris1 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wy szczęściarze wytrzymała całe 6000 mil , pamiętajcie nie kupować Pirelli Diablo . Przednia Mezeler 15000 mil . Myślę , że nie ma czym się chwalić , ale trzeba przyznać nie piszczała na zakrętach jak Mezeler , bez najmniejszych problemów na suchym i mokrym asfalcie . Zawsze to jakieś pocieszenie. Na oryginalnym Mezelerze z tyłu (210) zrobiłem 8700 mil. Chyba dla mnie produkują jakieś słabsze opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez32 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam kolegów.Mam pytanie odnośnie wydechów, czy ktoś przerabiał oryginalne kominy, a jak tak to z jakim skutkiem? Zastanawiam się czy, zakupić Cobry, czy pobawić się z oryginałami i czy taka przeróbka czyli nawiercenie bądź wywalenie środków z tłumika jak wpłynie na układ zaworowy chodzi mi o to czy gniazda zaworów nie będą się wypalać lub jakieś inne niepożądane rzeczy. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez cez32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Sam to tylko zepsujesz tłumik.Jest na forum kolega Edzio,który zajmuje się tym profesjonalnie[czyli przeróbką oryginalnych ] wydechów.Zadzwoń ,napisz ,pogadaj. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadasiek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Powitać Wiesz co cez32 nie to abym cie namawiał ale sądzę ze COBRY idealnie pasują do naszych "maleństw" Ladnie wyglądają takie wygięte i w dodatku dobrze brzmią oczywiście mowie o tych wygietych takich jak mam ja ;-) Edytowane 3 Stycznia 2016 przez aadasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez32 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Na początku myślałem żeby kupić używany oryginał i go przerabiać, ale nie wiem czy jest sens inwestować w wynalazki. W przyszłości na pewno kupię te - ( Cobra Speedster Swept) lecz na razie czekam na odbiór części z malowania i chromowania, motocykl po małej przygodzie no ale innych nie opłaca się sprowadzać.A czy możecie napisać coś o oryginalnej szybie do Raidera, czy nie jest za krótka,chodzi mi o to jak sprawuje się na dłuższych trasach i czy nie jest to tylko element ozdobny. Chciałbym też dokupić oparcie pasażera jest jedno na OLX tylko cena trochę duża, i tu mam pytanie, czy u nas w kraju ktoś robi takie oparcia tyle żeby była to kopia oryginału, bo te co są to nie za bardzo wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadasiek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mi udało sie kupić w całości bez żadnych drogowych przygód tylko bez przedniej lampy ;-) Niestety ale części do naszych maszyn tanie nie są. Mój kolega ma szybę i oparcie kupował chyba na alledrogo jak sie z nim spotkam to pogadaj jak mu się sprawuje.Ja poszedłem w drugą stronę Wymieniłem kierownicę na prosta i szersza,opona 240 i stożek atrapa filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez32 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Kolega jodelka73 naświetlił mi temat szyby i kilku rzeczy jak ma zrobione w swoim Raiderze. W pierwszej kolejności dokupię oparcie a resztę akcesoriów stopniowo z czasem. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzysiek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Oparcie robia w Polsce na mazurach, nie pamietam nazwy firmy poza tym nie bede polecal bo mialem z nimi jadke kiedys, wykonanie takie sobie (pojawiaja sie rude i zgubione srubki od poduszki). Nie zmienia to faktu ze robia w kraju o to pytalesOryginal szyby dla mnie za krotki i mam didatkowo deflektor mra, dla jezdzcow ponizej 186 powinno byc ok jednak lepiej byc przygotowanym na przedluzke, jazda ze skumulowanym strumieniem walacym w czubek kasku to nic przyjemnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Możesz mi napisać na PW jaka jest nazwa tej firmy i ile zapłaciłeś za takie oparcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja przy wzroście 182 też potwierdzam, że oryginalna niska szyba jest raczej atrapą, chociaż gdy jest gorąco to tak jeżdżę. Wiosną i jesienią zakładam dodatkowo deflektor i jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Kiedyś jak jeszcze jeździłem Yamahą większość dodatków kupowałem u tego producenta.Do dziś wyglądają świetnie.http://www.roadstyler.com/pl/index.php?page=shop.browse&root=22&category_id=66&option=com_phpshop&Itemid=1 Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ja mam małą z polkomu , ale i tak jest duża nieżle osłania przed deszczem , ale przy dużych prędkościach nie polecam bo mocno hałasuje za to łatwo się odpina . Muszę coś wymyślić pośredniego na zapięcia mojej szyby i może będzie trochę lepiej wyglądać bo jest zbyt czoperowa jak na Rajdka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez32 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Ja mam małą z polkomu , ale i tak jest duża nieżle osłania przed deszczem , ale przy dużych prędkościach nie polecam bo mocno hałasuje za to łatwo się odpina . Muszę coś wymyślić pośredniego na zapięcia mojej szyby i może będzie trochę lepiej wyglądać bo jest zbyt czoperowa jak na RajdkaA możesz podać link do tej szyby? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez cez32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Obejrzyj na allegro w częściach motocyklowych yamaha raider zawsze proponują do sprzedaży ostatnio kupiłem manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez32 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witam ponownie. Mam prośbę, czy ktoś posiada takie oparcie przy swojej maszynie? Potrzebowałbym wymiarów takiego oparcia, facet z Kuźni może mi je wykonać, tylko potrzebowałby dokładnego wymiarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi