Yurek58 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dzisiaj popytałem u znajomego mechanika, który powiedział mi że zabezpieczeniem jest właśnie ta cienka blaszka odkręcająca się razem z nakrętką. Pożyczyłem więc klucz dynanometryczny i zgodnie z serwisówką dokręciłem z siłą 150Nm i po sprawie.Dzięki za pomoc. :rolleyes:Yurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Witam kolegów, mam nadzieję że macie już pierwsze wiosenne jazdy za sobą.Ja też zacząłem sezon i obserwuję słabość akumulatora po przezimowaniu. Nie wiem jaki jego wiek, bo był kupiony razem z moto ale z objawów widzę, że czas rozglądać się za nowym, bo szkoda nerwów w pełni sezonu. Czy używacie żelowych, czy tradycyjnie kwasówki? Może jakieś konkretne sugestie? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj chciałem rozpocząć sezon i niestety ale mój akumulator wyzionął ducha. Szukamjakiegoś zamiennika. Może coś polecicie? Edytowane 27 Marca 2015 przez jacekxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jak nie chcecie wymieniać po roku to Yuasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Ale żelowy, czy kwasowy bezobsługowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Trochę mnie wystraszyliście i też poszedłem odpalić moją rajderkę ale kręci i pali bez problemów , akumulator od początku (2009) w orginale jest żelowy , to trzeba się tego trzymać. Koledzy mieli kwasowe ale z reguły po dwóch latach do wymiany no i opary , siarka na stykach . Ja bym nie wracał do tych akumulatorów , nie wiem czy instalacja nie jest dostosowana do jakiegoś typu akumulatora mam na myśli regulator napięcia może lubi żelowe, bo ja napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A mógłbyś podać markę i symbol tego żelowego aku który masz w motorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) U mnie od początku jest AGM Edytowane 29 Marca 2015 przez robert b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Też tak myślałem, żeby był w technologii AGM, ale ktoś wie czy rzeczywiście jest taka duża różnica pomiędzy dobrą marką" Varta" a polecaną "Yuasa", bo w cenie znaczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 U mnie zamontowany jest GS YUASA BT14B-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dzięki kris1 :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekxx Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ja kupiłem Exide Yt14-BS 12v. Zobaczymy czy będzie dawał radę. Jak na razie raider na nim odpalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert b Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 http://www.baterie.com.pl/_ftp/Yuasa_Motorcycle_Cat_2014_whole.pdfstrona 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek58 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 No i dobra, zdecyduję się na Yuasa, bo dla stówki nie ma co ryzykować, że za rok czy dwa znów zaczną się te same problemy.Jeszcze raz dzięki za rady iżyczę wszystkim Wesołych Świąt i nareszcie lepszej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel75 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Właśnie stałem sie posiadaczem Raiderka :) teraz tylko czekac na pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi