mauy86 Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 mam dosc nieprzyjemny problem poniewaz biegi mi nie dzialaja/zacinaja sie. chodzi o to ze w gore wchodza bez zarzutu, nie wyskakuja ani nic natomiast nie chca sie redukowac;/ nozka od zmiany biegow wogole nie odbija do gory(albo takie mam tylko wrazenie) co moze byc przyczyna\??? nadmienei ze niedawno odpowietrzalem sprzeglo po wymianie przewpdu (jesli to ma jakies znaczenie) olej w silniku wymieniony ok 500-600 km temu.prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonku Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 na końcu wałka od biegów(przeciwa strona od nóżki)jest taki mały"badziew"ze sprężyną.wygląda na to że pękła ci ta sprężyna,albo poprostu spadła.nie wiem jak jest w ktm,ale w niektórych modelach wystarczy zdjąć dekiel by się do tego dobrać,jeżeli nie to trzeba rozpoławiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 zdejmij prawy dekiel i sprawdź mechanizm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 zdiołem od strony sprzegła prawy dekiel i zauważyłem że pękła sprężyna tylko niewiem jak sie ją demontuje oraz gdzie to można kupić i jak to sie poprawnie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) podepnę temat: da się cały ten wałek ( http://www13.zippyshare.com/v/69829625/file.html ) wyjąć bez konieczności rozpoławiania silnika? obrobiły mi sie tryby na tym wałku i nie daje rady zmieniać biegów Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez mauy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 podepnę temat: da się cały ten wałek ( http://www13.zippyshare.com/v/69829625/file.html ) wyjąć bez konieczności rozpoławiania silnika? obrobiły mi sie tryby na tym wałku i nie daje rady zmieniać biegów Tak, wyciągniesz go bez rozpoławiania silnika. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tak, wyciągniesz go bez rozpoławiania silnika. oki jutro dzwonie i zamawiam :)) dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi