DwD Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam Mam kawasaki ar 80 i mam problem mianowicie taki odpalam go i wkreca sie max do 6 tys obrotów i strzela z wydechu aha niemam aku podłączonego do 6 tys to sie wkręca i zaczyna strzelac z wydechu a jak włacze swiatła to jest BUUUUU i tylko do 2 tys obrotów sprawdzałem z przekładka gaźnika jest to samo wiec chyba bedzie to zapłon ale do końca niewiem ,aha jest tam rególacja zapłonu na fasolkach a zapłon jest elektroniczny (niema platynek) :flesje: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) JAk sie nie myle to mozesz sprobowac zaplon przyspieszyc, czyli przesunac caly aparat zaplonowy czy co tam masz przeciwnie do ruchow silnika.Bo strzelanie z tlumika to objaw zbyt poznego zaplonu.MOze to byc tez cos innego Edytowane 28 Lipca 2008 przez Ziuteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DwD Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 sprubuje obrucic go na fazofkach czyli na regulacji cały zapłon na maxa w prawo czyli tak jak mówisz w przeciwną strone do pracy silnika, jeźeli nic to nieda zrobie większe fasolki (regulacje ) pilnikiem i zobacze co to da:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 ja stawiam na swiece lub walniety zimering na wale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) ciebie pogieło chyba... regulacje rob jak juz cos bardzo minimalne a nie do oporu na zywca gdzie pilnikiem <lol2>i tak reka nie wyregulujesz nigdy dobrze znajdz jakis temat o prawidlowej regulacji zaplonu Edytowane 31 Lipca 2008 przez IZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Da rade metodą prób i błedów :icon_eek: godzinka roboty i wyreguluje :bigrazz: Nie przekrecaj odrazu na max staraj sie stopniowo :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DwD Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 simering sprawdzałem czy jest git i nieprzepuszcza, a wczoraj wieczorem jak grzebałem że jak motorek sobie stał na wolnych to swieca robiła sie filetowa marka oczywiscie bosh ,swiece postaram sie zmienic i porególowac przy gaźniku i zapłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi