superbike Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam was serdecznie - pare dni temu grzebalem przy mojej aprili------ :) (http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Aprilia/Tuareg,Rally,50/39243 ) ;) ------ i dokrecajac gaznik niestety uwalilem gwint w cylindrze (wewnetrzny ale da sie zrobic)- a ze nie dalo sie juz tego przykrecic pozostawilem gaznik przykrecony na 3-ech srubach------- I CO SIE STALO ZAPYTACIE?- zawsze borykalem sie z problemem mojej APRILI ze w zakresie do 5-6 tys obr/min mial kurewskiego dola i mulil jak diabli---- a tu teraz po odpaleniu z nie do konca przykreconym gaznikiem problem znikl i silnik kreci jak cholera juz od lekkiego drygniecia manetka.-------- i tu pytanie- czemu tak sie dzieje- czy dobrze mysle ze mam za maly gaznik ktory podawal za malo powietrza? a moze z filtrem cos jednak jest nie tak? ---- a na koniec dodam ze jeszcze zycie mnie docenilo i ten sezon nie poszaleje bo zlamalem obydwie nogi :icon_razz: -pech jak h... :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) ja myślę, że po prostu była dupna regulacja gaźnika, i go przylewało lekko (za dużo beny w mieszance)... stąd pozytywna reakcja na lewe powietrze :biggrin: trzeba poskręcać wszystko szczelnie i wyregulować gaźnik jak należy, a będzie ok... :buttrock: :crossy: PS: szczerze współczuję i rozumiem... z tym, że ja nogi mam całe, ale moto w szczępach... :evil: :icon_evil: Edytowane 27 Lipca 2008 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 tego gaznika nie da sie wyregulowac--- ma tylko srubke od obrotow ---jest to DELLORTO SHA 12/14B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Czyli masz nieoryginalne dysze lub coś z filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 ja tez stawiam na filtr ale teraz nic nie porobie bo jestem na wyciagu i owiniety gipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi