zygizz Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 WitamKupiłem nie dawno Wr 426 '02r, niestety na seryjnym wydechu. Chciałbym kupic coś głosniejszego, ale nie mam za bardzo kasy na nowy firmowy sportowy wydech.Na allegro znalazłem tłumik do Yamahy YZ 450.I teraz pytanie czy można cos takiego zamontować, czy nie bedzie jakiś spadków mocy, itp.? Czy nie trzeba będzie regulować gaźnika? Czy średnica rury na wylocie tłumika ma jakiś wpływ na głośność wydechu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Dbamy o wizerunek motocyklisty ;] Na cholere ci głośniejszy tłumik, chesz babcie straszyć czy ma to jakiś zwiazek z długościa członka ? Gaźnik bedzie trzeba regulowac, prawdopodobnie rury nie sa tej samej srednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dźwięk seryjnego wydechu po prostu mi się nie podoba. Chce sobie kupić tłumik sportowy, dla lepszego dźwięku, być może przyrostu mocy, lepszego wkręcania się na obroty. W ścigaczach też większość osób montuje tuningowe wydechy, więc chyba coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Montuje je dla głosniejszej maszyny wiekszego spalania i popsucia krzywej momentu;] Moc wzrasta na najwyższych obrotach i to pewnie w granicach 1KM. Wiec czy ja wiem czy to warte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygizz Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Jestem ciekaw " wueska" czy ty byś jeżdżił czterosuwem crosem czy ścigaczem na seryjnym wydechu. Mi chodzi o lepszy dźwięk, głosniejszy, babci nie strasze, po mieście nie jeżdże, motor jest i tak dla mnie mocny, nie potrzeba mi więcej koni, a jakiegoś małego spadku mocy i tak raczej bym nie odczuł. Motor i tak będe dawać do regulacji gaźnika i sprawdzenia rozrządu więc przy okazji wyregulują mi gaźnik do nowego wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Nie zmieniał bym, wole nie przeszkadzac innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 szkoda że z drzetą nie są zamienne bo chętnie bym na cichszy zamienił ;) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi