easyrider Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam chciałem sprawdzić ładowanie w Hondzie CBR 600 Alternatora tylko nie wiem jak sie do tego zabrać i gdzie je sperawdzić i jakie wartosci ma mieć jego ładowanie?Z góry dzieki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Najprosciej zmierzyc napiecie na akumulatorze, ma miec na swiatlach okolo 14,5V, lub dokladniej na kostce z alternatora, rozpinasz i mierzysz nap. miedzyfazowe ok. 70V przy 5tys obr, trzeba zwrocic uwage zeby nap. byly mniej wiecej rowne a nie zeby bylo dokladnie 70V.Zreszta teamtow o nap. ladowania jest kilka na forom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 ale ktora to kostka gdzie ona sie mniej wiecej znajduje ? i czy jak ja rozepne to nie zgasnie motocykl? przedchwila byłem przy moto i mysle ze sprawdzałem ładownie alternatora a mianowicie te kabelki co wchodzą do regulatora napięcia 3 żołte jeden zielony i jeden czerwony przystawiłem jeden kabelek miernika do czerwonego a drógi do tych żóltych czy dobrze zrobiłem ? a na mierniku wyswietlało sie na każdym mniej wiecej około 20- 29 .Ps. miernik ustawiłem na prad zmienny bo tamk mi sie wydawało ze bedzie dobrze .jestem laikiem w tej sprawie wiec prosze o odpowiedz:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 odepnij tą wtyczkę z żółtymi kablami przed reglerem i zmierz napięcie(ustaw miernik na zmienny) pomiędzy żółtym kablami, najpierw 1 z 2 2-3 i 3-1 powinno wskazywać ok 70V pomiędzy fazami przy 5k obr u mnie w gsx-r jest niestety ok 40 i czasem jedna faza znika :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easyrider Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Ale odpiać ta wtyczke co jest podpieta do regulatora napięcia ? czy napewno dobrze to rozumiem? i ja mam odpiąć na włączonym silniku i nie zgaśnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 i ja mam odpiąć na włączonym silniku i nie zgaśnie?? nie zgaśnie wypnij i pomierz......na dobrą sprawę możesz wypiąc na zgaszonym silniku i potem odpalić .......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi