mahermnih1 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam,ostatnio zauważyłem, że od sprzęgła w moim speedzie dochodzą dziwne odgłosy przy prędkości powyżej 40 km/h.Rozkręciłem przekładnie i wyciągnąłem sprzęgło od tej strony która jest blisko karteru jest przebarwienie ciemno niebieskie.Miałem taki kolor wtedy kiedy spalił mi się dzwon.Zapaliłem moto przy odkręconej przekładni i zauważyłem, że dźwięk zaczyna się wydobywać po tym jak talerze sprzęgła się rozpierają jak dociskają sprężynę.Jak myślicie czy to sprzęgło jest spalone czy to przebarwienie ma na coś wpływ czy można w takiej sytuacji jeździć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Jeśli przebarwiony jest tylko dzwon to możesz jeździć jednak wpływa to na przyspieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie dzwon nie jest przebarwiony bo go wymieniałem przebarwione jest sprzęgło od strony karteru czyli po drugiej stronie śruby która dokręca szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi