chomiczon Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam w serwisówce są wymienione rodzaje świec, które mogę zastosować w swoim moto. normal:NGK DPR8EA-9DENSO X24EPR-U9 i druga wersja opisana jako "For extended high speed riding"NGK DPR9EA-9DENSO X27EPR-U9 Czy jak użyję X27EPR-U9 to coś złego stanie się z silnikiem podczas dłuższej eksploatacji?Lepiej nie ryzykować i założyć NORMAL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 NGK DPR9EA-9 jest to świeca o wyzszej wartości cieplnej i lepiej odprowadza ciepło od NGK DPR8EA-9 przy normalnej eksploatacji wolniej bedzie nabierała temperaturę samooczyszczenia co może sie objawić okopceniem świec i traceniu przez nie iskry szczególnie przy niskich temperaturach otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 NGK DPR9EA-9 jest to świeca o wyzszej wartości cieplnej i lepiej odprowadza ciepło od NGK DPR8EA-9 przy normalnej eksploatacji wolniej bedzie nabierała temperaturę samooczyszczenia co może sie objawić okopceniem świec i traceniu przez nie iskry szczególnie przy niskich temperaturach otoczenia. Czyli teoretycznie w gorące letnie dni NGK DPR9EA-9 powinna sprawować się lepiej.Chyba jednak pozostanę przy standardowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Dzielisz włos na czworo. Kup sobie DPR8EIX, będą najlepsze. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Dzielisz włos na czworo. Kup sobie DPR8EIX, będą najlepsze. Na następny sezon na pewno :smile:Tylko ze irydowe DENSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Aaaaaabsolutnie. Kwestia preferencji marki. Ja wolę NGK, bo mogę je kupic za 20zeta z przesyłką. No i nie narzekam od zimy na swoje, nie narzekam.... :bigrazz: Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Aaaaaabsolutnie. Kwestia preferencji marki. Ja wolę NGK, bo mogę je kupic za 20zeta z przesyłką. No i nie narzekam od zimy na swoje, nie narzekam.... :lalag: Zdradzisz źródło zakupu za taką cenę?A może masz do sprzedania 4 sztuki DPR8EIX-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 No i szukajka, panowie, szukajka....http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=86104W zeszłym tygodniu paczuszkę dostałem, bo się kumple ściepli a nie wiedzieli jak przez ebay... :icon_twisted: Działa. Ja już drugi raz dostałem świece w tydzień po przelewie. 7,29 U$ za sztukę, czyli... 15 zł... :crossy: :D Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 22 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 No i szukajka, panowie, szukajka....http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=86104W zeszłym tygodniu paczuszkę dostałem, bo się kumple ściepli a nie wiedzieli jak przez ebay... :) Działa. Ja już drugi raz dostałem świece w tydzień po przelewie. 7,29 U$ za sztukę, czyli... 15 zł... :P :P Szukajki używam, ale formu już jest tak mocno rozbudowane, że czasem ciężko coś znaleźć. Dzięki za konkretnego linka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 ja od dawna twierdzę, ze ta szukajka to do.... no, niedopracowana jest.. ;) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi