macmac Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam,szukam jakichś skórzanych sakw i kufra do mojej VTX 1,8. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia z wyrobami firmy TERYS z Trzebinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 tak ,chyba z czystym sercem moge polecić tę firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki1 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Mam sakwy Terys od 4 miesięcy, kupiłem za 650 zł z zapewnieniem że to skóra, no niestety ta " skóra" zaczęła mieć pryszcze i puchnie, okazało się że jest to DWOINA. :icon_evil: Nie polecam tej firmy. Z reklamacją walczę już od 4 tygodni/ odpowiedzieli że nie powinienem jeździć podczas deszczu... ha.ha.ha :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Nie polecam firmy TERYS. W okolicy są dwie inne, które warto wziąć pod uwagę: - Dudziaki - Evka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motocyklowymaniak Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam sakwy Terys od 4 miesięcy, kupiłem za 650 zł z zapewnieniem że to skóra, no niestety ta " skóra" zaczęła mieć pryszcze i puchnie, okazało się że jest to DWOINA. :icon_evil: Nie polecam tej firmy. Z reklamacją walczę już od 4 tygodni/ odpowiedzieli że nie powinienem jeździć podczas deszczu... ha.ha.ha :banghead: Dwoina to tez skóra tylko 2 gatunek Dwoina to tez skóra tylko 2 gatunek z tego co wiem to TERYS robi sakwy z 2 rodzajów skóry i kazdy ma wybór Ja wybrałem ze skóry licowej i jestem mega zadowolony DUDZIAKI tez robia z dwoiny i z licowej ale ceny maja duzo wyzsze i z jakoscia róznie plastik który wkładaja pęka a w EVKA robi tylko z dwoiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Dwoina to tez skóra tylko 2 gatunek z tego co wiem to TERYS robi sakwy z 2 rodzajów skóry i kazdy ma wybór Ja wybrałem ze skóry licowej i jestem mega zadowolony DUDZIAKI tez robia z dwoiny i z licowej ale ceny maja duzo wyzsze i z jakoscia róznie plastik który wkładaja pęka a w EVKA robi tylko z dwoiny Jestem ciekaw źródła informacji o materiale ("tylko dwoina" - cyt. niedosłowny), który wykorzystuje EVKA do produkcji sakw i kufrów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robvalkpol Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Jeśli duże kufry z Terysa to montuj do dużego stelaża z podparciem, bo rozjeżdżają się pod ciężarem pakunków. U siebie zamontowałem Klik-fixa w sakwach i musiałem podpierać je wzmocnionym stelażem, bo maja zbyt słabe usztywnienie ścianki tylnej i dolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostell Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 (edytowane) Nie polecam firmy TERYS. W okolicy są dwie inne, które warto wziąć pod uwagę: - Dudziaki - Evka :eek: zaskoczyło mnie to co tu przeczytałem, bo jestem na kupnie sakw i już sie zdecydowałem na nich właśnie.... :icon_question: będąc na moto w sosnowcu oglądałem z różnych firm, plastik od razu odrzuciłem i droga selekcji najlepsze właśnie były z terys-a. (nie bylo tarbor-u, ale tam jest inny problem) Edytowane 26 Lutego 2010 przez ostell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Dwoina to tez skóra tylko 2 gatunek a w EVKA robi tylko z dwoiny nie drugi gatunek tylko druga warstwa , czyli ta spodnia , zewnętrzna to skóra licowa , pod nią jest dwoina . Jak jest dobrze zrobiona to też jest dobra. ja używam sakw z Evki i używałem na deszczu i nic się im nie dzieje , nadal trzymają kształt i fason, nie ma odbarwień , bąbli itp. szwy trzymają. W zimie zrobili ma gratisowo poprawki wg mojego widzimisię i jeszcze kawą poczęstowali . Ja tam Evkę polacam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mszachu Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak macie zamiar kupić skawy Terysa to przy zakupie zwróćcie uwagę na cenę, przykład z dzisiejszego motobajzlu we Wrocławiu: sakwy typ TR-SB-02 na Allegro sprzedawane przez producenta: 990 zł identyczne sakwy sprzedawane przez producenta na bazarze: 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostell Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Jak macie zamiar kupić skawy Terysa to przy zakupie zwróćcie uwagę na cenę, przykład z dzisiejszego motobajzlu we Wrocławiu: sakwy typ TR-SB-02 na Allegro sprzedawane przez producenta: 990 zł identyczne sakwy sprzedawane przez producenta na bazarze: 1200 zł. też to gościowi mówiłem w sosnowcu, ale okazało się że robią z 2 rodzajów skóry, tańszej i droższej. Do wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motocyklowymaniak Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 tylna scianke maja wzmocniona blacha a w tych wiekszych sakwach to nawet blache aluminiową wiec maja solidne wyroby ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostell Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 kupiłem! z tej lepszej skóry, solidne, wykonanie na 5, wygląd również, jak je stestuję to napiszę kiedyś opinię jak ktoś będzie potrzebował... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XV 1900 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Jak macie zamiar kupić skawy Terysa to przy zakupie zwróćcie uwagę na cenę, przykład z dzisiejszego motobajzlu we Wrocławiu:sakwy typ TR-SB-02 na Allegro sprzedawane przez producenta: 990 złidentyczne sakwy sprzedawane przez producenta na bazarze: 1200 zł. Ja właśnie mam zamiar kupić u nich sakwy na Motobazarze w Poznaniu bo myślałem że na żywo więcej utarguje niz przez email :blink:Jak rozpoznac czy to dwoina czy licowa :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luis71 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ja właśnie mam zamiar kupić u nich sakwy na Motobazarze w Poznaniu bo myślałem że na żywo więcej utarguje niz przez email :blink:Jak rozpoznac czy to dwoina czy licowa :icon_question:Powiem szczerze że nie łatwo ale kazdy sprzedawca powie co i jak. Za skórę musisz zapłacić ok 1tys dwoina w okolicach 500 złociszy. Ja latam już 3 sezon z sakwami terysa a i ich kufer mam tylko ze ok juz ma 8 sezonów i mogę z czystym sercem polecić a takie rzeczy jak wypisuje JUSZA to włóz miedzy bajki. Cytuj ...nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć i jak mam jeździć, bo nikt za mnie nie będzie umierał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi