marcin600 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Witam wszystkich, niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem yamahy fazer z 2002. Ogolnie stan motocykla jest naprawde dobry serwisowana, jeden wlasciciel, 20000km itp.Mam tylko jedna watpliwosc, a mianowicie w trakcie przelaczania z 1 na 2 raz na kilkanascie razy dochodzi do zgrzytu...nie ma to miejsca w przypadku wyzszych biegow a jedynie 2. zdarzylo sie rowniez ze kilka razy skrzynia zakleszczyla sie i nie mozna bylo zrzucic biegu na 1...oczywiscie po parokrotnym popuszczeniu sprzegla bieg wchodzi i 2 bieg rowniez, jednak nie jestem pewien czy tak powinno sie dziac,,,czy moze powinienem cos zrobic inaczej. Bike byl rowniez dopiero co serwisowany i naprawde nie powinno sie cokolwiek dziac :/ Czy ktos moglby sie wypowiedziec na ten temat byl bym wdzieczny, pzdr. dla wszystkich motomaniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Yamay ogólnie mają problemy z 2. Ale biegi wypadają, to są pierwsze objawy. Popracuj nad techniką, może jakoś źle przełączasz biegi. Najlepiej krótkie wysprzęglenie, wyczucie gazu, nie puszczasz go do końca, tylko tak, by obroty się zgrały, szybki, ale pełny rych dźwigni. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Witam wszystkich, niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem yamahy fazer z 2002. Ogolnie stan motocykla jest naprawde dobry serwisowana, jeden wlasciciel, 20000km itp.Mam tylko jedna watpliwosc, a mianowicie w trakcie przelaczania z 1 na 2 raz na kilkanascie razy dochodzi do zgrzytu...nie ma to miejsca w przypadku wyzszych biegow a jedynie 2. zdarzylo sie rowniez ze kilka razy skrzynia zakleszczyla sie i nie mozna bylo zrzucic biegu na 1...oczywiscie po parokrotnym popuszczeniu sprzegla bieg wchodzi i 2 bieg rowniez, jednak nie jestem pewien czy tak powinno sie dziac,,,czy moze powinienem cos zrobic inaczej. Bike byl rowniez dopiero co serwisowany i naprawde nie powinno sie cokolwiek dziac :/ Czy ktos moglby sie wypowiedziec na ten temat byl bym wdzieczny, pzdr. dla wszystkich motomaniakowA jesli chodzi o to ,ze czasem ciezko wchodzi jedynka to normalne,jak zrzucasz biegi i wrzucisz na luz to pusc sprzegło i wcisnij wtedy musi wskoczyc 1 nie ma bata.U mnie tez tak czasem jest,u mojego taty i brata tez.To sie dzieje jak zrzucasz biegi kilka na raz na sprzegle i wrzucisz luz.A zgrzyt tez sie darza ludziom musisz sie nauczyc dobrze zmieniac biegi i bedzie gitara. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Witam mimo, ze fazer nie jest demonem szybkosci to wydajesz mi sie troche na te maszynke za mlody :D nie wiem jak wachlujesz dzwignia zmiany biegow, ale jesli robisz to poprawnie to nie powinno miec miejsca to co opisujesz... pewnie mimo niskiego przebiegu korzystano z niej ekstremalnie... i jest tak jak jest.pozdrawiam no poprawiles profil zaraz inaczej:) Edytowane 19 Lipca 2008 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ja w R6 mam to samo. Raz wchodzi ladnie raz z takim zgrzytem ale tez wydaje mi sie ze to przez technike. A z tym zbijaniem biegow to tez tak mam ale jak przyspie np dolatujac do skrzyzowania i nie zrzuce biegow pokolei ze zmniejszeniem predkosci tylko probuje juz jak prawie stoje to wtedy tez zejsc nie chce i musze lekko popuscic sprzeglo i wchodza. jak zbijam na bierzaco to nie ma tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin600 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Wielkie dzieki za wszystkie wypowiedzi, postaram sie popracowac nad technika moze bedzie lepiej,,, no a z tym wiekiem to jakos samo mi sie tak ustawilo teraz juz bez udawania :) A tak serio to poprostu dopiero tu wszystko rozgryzam co i jak na forum dziala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Przeczytaj to http://forum.motocyklistow.pl/Przegazowka-...oly-t70896.html naucz sie i bedzie gitara :) :) pozdro 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin600 Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Przeczytaj to http://forum.motocyklistow.pl/Przegazowka-...oly-t70896.html naucz sie i bedzie gitara :biggrin: :biggrin: pozdro 125 Wielkie dzieki barthezzz, przeczytalem, zrozumialem teraz ino sie dobrze nauczyc ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi