qurim Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Tia. Kolanko 1-ramówki ma inny profil , taki aby nie kolidował z belką ramy. A cylinder dziwny dość, są dobre aluminiowe cylindry ale to nie ten. Robiłem w firmie gdzie produkowaliśmy cylindry i tłoki do PRL-owskich wynalazków i były dobre. Mam gdzieś silnik od WSK z takim cylindrem jeszcze. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ok dzięki ;] A czy jak chcę wsadzić nowy cylinder to czy muszę rozpołowić silnik, by zrobić trochę luzu? I tu rodz się moje następne pytanie: co zrobić by odkręcić śruby łączące kartery jeśli nie dają się odkręcić za żadne skarby? Silnik nie był używany ani rozkręcany od co najmniej 13 lat :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie. Cylinder spoko wejdzie bez otwierania. A do śrub musisz miec porządny, duży wkrętak śłusarki taki aby wchodził w nacięcia bez luzu, wtedy zakładasz na niego klucz (pod uchwytem śrubokręta jest miejsca na klucz płaski) i odkręcasz. Ważne aby wkrętak ciasno pasował w nacięcia śrub bo jak któraś się wyślizga to będą jaja. Możesz tez spróbować pobijać w śrubę przez wkrętak uderzając raz młotkiem i wtedy odkręcaj. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dzieki ;] A teraz pytanie z innej beczki: Czy jeżeli filtr powietrza będzie skierowany w kierunku jazdy tak by zagarniał więcej powietrza to czy będzie to wpływało na osiągi i pracę silnika?? Naszedł mnie ten szalony pomysł i się zastanawiam czy nie osiągnę choć trochę dodatkowej mocy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Raczej nie ma to sensu. Więcej powietrza to uboga mieszanka, zatrzesz silnik tylko. Poza tym silnik może się dławić jak dostanie powietrza pod ciśnieniem. Zostaw jak jest, ścigacza z WSK nie zrobisz. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) :] no fakt ;] Dzięki za dotychczasową pomoc. Naprawdę mi bardzo pomogliście ;] Oczywiście będę dalej was zalewał często błahymi pytaniami, ale to moja pierwsza maszyna i nie chcę niczego spartolić. A to moje następne pytania: ;] 1. Czy do mojej dwuramówki będzie pasowała stopka http://allegro.pl/item513557247_shl_m11_17...ie_wsk_wfm.html ?? 2. No i jeszcze pozostaje kwestia skąd wziąć podnóżki kierowcy, mocowanie silnika i tą ośkę łączącą to wszystko w dwuramówce? 3. Czy akumulator może mieć 4,5 Ah? Edytowane 27 Grudnia 2008 przez john Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 (edytowane) Szpoko. Kto pyta ten nie błądzi. :biggrin: 1. Tak, będzie spoko pasowało do WSK, są to elementy współplemienne z WSK/WFM/SHL 2.Pręt i mocowanie silnika też pasuje od SHL M11 (mocowanie tylko do silnika S-32, 3-biegowego) oraz od każdej WFM więc możesz poszerzyć zakres poszukiwań. O ile dobrze pamietam podnóżki WSK są nakręcane bezpośrednio na ten pręt a w SHL i WFM są mocowane poprzez małe uchwyty. Sposób mocowania podnóżka w WFM M06 S-01 http://bikepics.com/pictures/1145487/ A tak w SHL, prawie tak samo tylko uchwyt jest bardziej "finezyjny" niż ten w WFM: http://bikepics.com/pictures/1117918/ Pomimo tego ów "pręt" ma raczej taką samą długość i średnicę we wszystkich moto. 3. Nie wiem, elektryka to czarna magia dla mnie. :biggrin: Ale mam jakieś przebłyski wiedzy i myślę że większe aku będzie wiecznie niedoładowane co w WSK jest standardem nawet przy właściwej baterii. Edytowane 27 Grudnia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Kolego John stopka powinna pasować ale ja bym jednak poczekał na komplet(stopka/tuleje/oś/mocowanie silnika/sprężyna z mocowaniem/podnóżki/nakrętki) Bo na części to strasznie dużo zapłacisz o ile w ogóle poskładasz komplet. Masz tu fotke jak wygląda komplet. http://bikepics.com/pictures/1520256/ Ja mam kilka stopek centralnych i różnią sie między sobą długością . Jedne pasuja drugie nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Możliwe ze się różnią długością, pewnie ze względu na średnice kół motocykla. pzdr. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Możliwe ze się różnią długością, pewnie ze względu na średnice kół motocykla. pzdr. Nie tylko dlatego. Belka ramy o którą opierają się stopki może być w różnych odległościach co powoduje różny kąt stopek względem ramy i nadal mogą nie pasować. Trzeba moto postawić w całości na kołach i wtedy dobierać lub dopasowywać stopkę pod konkretną ramę. A tem 1" różnicy można pominąć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Tylko gdzie full-zestaw kupić? ;] na alledrogo szukam, ale nikt nic takiego nie wystawia. Oprócz tego do mojej dwuramówki brakuje mi kolanka wydechu, wkładu przedniej lampy i rolgazu, ale na razie z sianem cienko. Może do lata wypieszczę moją 64... Wcześniej chciałem wykonać siodło profilowane sam, ale potrzebował bym wymiary tej podstawy kanapy ze szczegółami, oraz wymiary długości i wysokości z szerokością całej kanapy w kilku miejscach . Sam nie mogę tego opracować, bo maszyna jest 50 km ode mnie u wujasa, a pozatym nie dysponuję oryginalnym siodłem. Chcę aby moja 64 wyglądem była jak najbardziej zgodna z oryginałem. Z góry dzięki chłopaki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Oprócz tego do mojej dwuramówki brakuje mi kolanka wydechu, wkładu przedniej lampy Wkład lampy ( odblask,ramka i szkło ) pasuje z aktualnie produkowanych traktorów. Idziesz do sklepu i kupujesz wkład do ursusa :) Ja kupowałem za ok 15zł. Możesz wykorzystać całość lub sam odblask. Tak to wygląda w mojej wiesi : http://bikepics.com/pictures/1333525/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Jak chcesz mieć zgodną z oryginałem to szukaj odpowiednich części. Siedzenie dorabiane kiepsko by wyglądało. :biggrin: Chętnie bym Ci pomógł ale nie mam prawie nic do 2-ramówki, miałem całą WSK ze złomu ale 1-ramową więc wziąłem z niej co trzeba a reszta wróciła na złom razem z ramą. Szukaj cierpliwie na allegro, znajdziesz na pewno. Fakt że kretyni często dają takie ceny na klamoty że smiać się chce. Kompletna lampa przód do SHL M11 kosztuje czasem 200PLN nawet. Do WSK łatwiej dostać klosz i odbłyśnik. @ Tomasz87 - tak patrzę na te Twoje fotki bikepics i nie mogę się nadziwić skąd masz tyle tego sprzętu? :biggrin: Sporo tego. Niezły skarb taka sterta złomu. Chcesz sprzedać jakieś gadżety? Szukam ramy do WSK, jeszcze nie wiem czy M06-Z czy M06-64 ale się dowiem wkrótce. No i kilka gadżetów do takowej WSK. Mam przód, koła, silnik i inne części a brakuje mi ramy żeby zrobić z tego moto. :biggrin: Edytowane 29 Grudnia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zależy o które klamoty Ci chodzi :) Te co mam w "pokoju" to Tylko części od jednej z-i. I moich klamotów jest 10*więcej w piwnicy a na działce też jest nie mało :) Jeśli chodzi o te : http://bikepics.com/members/homerrus/80wsk125/ To nie moje :) Fotki zrobiłem bo byłem tam i miałem to wszystko kupić po cenie złomu. Ale nie dogadałem się z gościem i nie wiem jak się losy tej sterty złomu potoczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) Wkład lampy ( odblask,ramka i szkło ) pasuje z aktualnie produkowanych traktorów. Idziesz do sklepu i kupujesz wkład do ursusa :) Ja kupowałem za ok 15zł. Możesz wykorzystać całość lub sam odblask. Tak to wygląda w mojej wiesi : http://bikepics.com/pictures/1333525/ A jaka to jest średnica klosza? Ma ktoś to siodło profilowane? Bardzo bym prosił o wymiary. Mam znajomego tapicera, który chce mi pomóc z obiciem itp. Jak skończę to zapodam wam fotki jak to wyszło - ocenicie sami ;] Najlepiej jakby było wymiarowane na zdjęciu, albo chociaż obrazku. Z góry dzięki :) Edytowane 29 Grudnia 2008 przez john Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi