Skocz do zawartości

konieczny szlif cylindra???

nizin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

widze że nikomu sie niechce odpowiadać na pytania nowego ;) Na motorkach smigam odkąd karte motorowerową wyrobilem, MZ mam 4 lata, wiec jak potestuje to sam wam powiem jak sie jezdzi na ukruszonym tłoku. Pozdrawiam

Witam. Wydaje mi sie ze nikt Ci nie odpisal nie dlatego ze jestes nowy tylko z powodu twojego dziwnego, jak dla mnie, pytania. Kazdy kto ma moto jesli chociaz troche o niego dba to wymienia kazda uszkodzona czesc na nowa i tak samo powinno byc w przypadku tloka. Jesli ci sie rozleci to zniszczysz cylinder (jesli ukruszony tlok juz go nie rysuje) i moga sie uszkodzic lozyska. Koszt naprawy napewno bedzie wyzszy niz zakup nowego tloka :!: Tak ze polecam wymiane :smile2:

pozdr.

Gość Rysiek24

pipcyk z z kad masz takie inormacje PO HONOWANIU CYLINDRA NALEŻY ZROBIĆ FAZY NA KRAWĘDZIACH OKIEN OKOŁO 1-2 STOPNI NA WYSOKOŚCI 1-3mm. ja przejezdzilem po szlifie ok 6 - 10 tys i mialem takie zdarzenie jak opisujesz gorny pierscien poszedl i wyrwal kawalki tloka czy to mogla byc przyczyna (polski tlok)

zrobilem kolejny szlif na niemieckim tloku czy moze sie to ponownie zdazyc ?? obecnie zrobilem z 1000 km na nowym tloku i jest oki czy mam sie bac :D ??? :D 8O

pozdrawiam

witam.

wlasnie dzisiaj zanioslem cylinder do honowania :mrgreen: ale wczesniej mu sie dokladnie przyjrzalem i jest dokladnie jak mowi Pipcyk: krawedzie okien sa sfazowane wiec napewno takie maja byc :!: w srode okaze sie czy koles tez o tym wie i je sfazowal

........ ja przejezdzilem po szlifie ok 6 - 10 tys i mialem takie zdarzenie jak opisujesz gorny pierscien poszedl i wyrwal kawalki tloka czy to mogla byc przyczyna (polski tlok)........

z moich analiz :D wynika ze moglo to byc przyczyna usterki :D . na poczatku moze sie nic nie dziac bo cylinder idealny i tlok z pierscionka mi nowka ale z czasem jak sie zuzyja..... :ehz:

pozdr.

witam.

no i mam swoj cylinderek juz po szlifie spowrotem :D . kosztowala mnie ta przyjemnosc 27 zetow plus tlok 65. koles nie sfazowal okien :? wiec bede to mosial zrobic sam. pozostaje tylko zalozyc garnek i sprawdzic jak moto bedzie sie sprawowac, ale to dopier po examinie :D

pozdr.