billy Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 witam Rozważamy zakup takiego motocykla, albo zlecenia zrobienia go zakładowi jakiemuś , i mam pytanie, jakie są problemy z zamocowaniem takiego silnika - powiedzmy że rama od ruska.jaka skrzynia, jakie co wogole czesci do tego.jak to jest pozniej w praktyce , czyli podczas jazdy, czy taka maszyna moze byc bezawaryjna , powiedzmy na poziomie MZ, Za bardzo sie nie znam,( wiem tylko że silnik ten ma wiele zalet ;) ) więc prosze o raczej troche prostsze wyjasnienia.Słyszałem coś że ten silnik musi się trząść :) , generalnie szukam informacji jakichkolwiek, powiem ze maszyna ma byc do turystyki , może ktoś widział, slyszal, jechał, miał takie cudo to byłbym wdzięczny. pozdrawiam . billy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie pomoge w kwestii prajtycznej ale sam kiedys myslalem o czyms takim o takiej chybrydzie jest duzo zalet ale jednak dalem sobie spokoj!Moze napisze co ja o tym mysle moze ci sie przyda a jak nie to to ominiesz i tyle! Przede wszystkim zniechecily mnie koszty! nie wiem ile by kosztowala taka rama do ruska z papierami ale ogolnie caly koszt budowy nie jest maly! Co do malucha wiele zalet ale i kilka wad... Do zalet mozna zaliczyc dostepnosc czesci, cene tych czesci cene nawet calego silnika... Jak ci gdzies w trasie sie rozkraczy to byle mechanik potrafi zrobic cos z maluchem... minusy KOSZTY KOSZTY KOSZTY! mikra moc malucha!!!u mnie robienie czegos takiego samemu odpada chyba ze pozniej jak juz troche postudiuje i mnie nie wyrzuca to nabiore doswiadczenia ;) zlecenie czegos takiego to tez bedzie pewnie dosc drogie! idealna robota dla kogos kto ma dobrze wyposazony warsztat albo ma dosep do takiego i wie co robi!!!!Moze sie powtarzam ale minusem sa KOSZTY :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 witamw moich stronach kolezka ma cus takiego, ale po jednym sezonie dal sobie spokoj, bo mu sie stawy i kregi w kregoslupie zaczely przedstawiac. Stoi teraz toto w garazu, juz z 3 lata, niejezdzone.Generalnie - nie warto w to wchodzic, bo trzesie straszliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 Lepiej zadbanego ruska kupić, taniej wyjdzie i pewnie będzie mniej awaryjne, na pewno mniej trzęsące i w razie jakiejś awarii wszystkie części dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 w zasadzie to takim czyms mozna by jezdzic tylko ze po pierwsze to cholernie brzydko wygladasilnik nalerzalo by ustawic wzdluznie i nie wiem czy tylny cylinder by sie nie przegrzewal( w koncu maluch ma wymuszone chlodzenie)i wreszcie te wibracje a raczej trzesienie ziemi :lol: sam kiedys widzialem taki sprzet i niezbyt mi sie podobal(pomijajac nikla znajomosc mechaniki przez konstruktora tej hybrydy)wedlug mnie lepszym niz silnik malucha jest zapek, mocniejszy , nie trzesie, no i ma jakis wygladale to tylko dla czlowieka ktory ma duuuuuuzo czasu , wiedzy i pieniedzy pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 Witam.Jak bylem we wrzesniu na zlocie we Wolsztynie to byl tam jakis gosciu z silnikiem od maluch. Zrobilem pare fotek. Teraz jestem w szkole ale jak przyjde do domu to ci moge wyslac na emaila jak to u niego wygladalo.POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 jak mozesz to rzuc te fotki na forum... albo przeslij mi je tez bo chetnie bym zobaczyl zawsze mnie ciekawily takie wynalazki...PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 Silnik malcha - 24 , w porywach 25 koników, zdecydowanie lepiej pożądnego ruska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 to juz jawa ma 27:) tylke ze dosc maly silnik no 2T... Ja bym sie rzuycil na zoporozca ale to juz zupelny freestyle:) z tego co mi wiadomo to jest to bardzo duzy linik no i ciezko go chyba gdzies wkomponowac! A co do ruska moce tych silnikow(mysle tutaj o ruzkich boxerach) tez nie sa jakies porywajace no i zalezy czy lubi ktos widok takiego silnika.... Roznie to tez bywa z ich solidnoscia ale o tym to chyba najwiecej moze Pipcyk powiedziec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 to juz jawa ma 27:) tylke ze dosc maly silnik no 2T... Ja bym sie rzuycil na zoporozca ale to juz zupelny freestyle:) z tego co mi wiadomo to jest to bardzo duzy linik no i ciezko go chyba gdzies wkomponowac! A co do ruska moce tych silnikow(mysle tutaj o ruzkich boxerach) tez nie sa jakies porywajace no i zalezy czy lubi ktos widok takiego silnika.... Roznie to tez bywa z ich solidnoscia ale o tym to chyba najwiecej moze Pipcyk powiedziec ;) Mocy maja wystarczajaco tyle zeby pole mini orać.Jak ktos potrzebuje zapie**c 250 km/h to nie kupuje ruska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 ak ktos potrzebuje zapie**c 250 km/h to nie kupuje ruskanie potrzebuje motocykla any do jezdzenia 250 km/h ani do orania pola i nigdy nie ukrywalem ze ruski srednio mnie pociagaja! Nie znam sie na nich! ale pojemnosci maja dosc spore a moce z nich wycisniete z tego co mi wiadomo dosc mikre! jak chcesz dalej kontynuowac polemike to zapodaj mi jakas pojemnosc ruska i jego moc to pogadamy! Moge przeciez sie mylic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 14 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 Silnik malcha - 24 ' date=' w porywach 25 koników, zdecydowanie lepiej pożądnego ruska[/quote'] moc to 25 KM ale moment maksymalny - ok 48 jest przy obr. 2800 !! i to sie liczy - z tego co pamiętam to jakiś silnik harleya też ma przy 2800 ;) . Skutecznie mnie odstraszyliscie, ale z tegio co piszecie to chodzi głównie o wstrząsy... , nie ma rady na to ?? Barthazz prosilbym o fotki jesli można pozdrawiam, i dzieki !! .billy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szable Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 no to duzo ciekawszym bylby motocykl u silnikiem diesla ;) jeszcze wiekszy moment i praktycznie taki twin jest nie do zajezdzenia, a spalanko na poziomie 2-3 l :)(moja nieustanna emocja) a taki przeszczep z maluchem ma wg mnie jedyna niezaprzeczalna zalete - czesci sa wszedzie i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 ZDJĘCIA: http://motocyklisci.riders.pl/album_pic.php?pic_id=326 http://motocyklisci.riders.pl/album_pic.php?pic_id=327 http://motocyklisci.riders.pl/album_pic.php?pic_id=328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 nie podoba mi sie ten wynalazek! moze dlatego ze jest poprostu malo estetyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi