czarekmbx Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 witam. tak jak w temacie nie działają mi te światła. jak podłącze kontrolkę do miejsca w stacyjce tam gdzie powinien być kabelek czarno niebieskiego który powinien dawać prąd do przełącznika świateł a drugi koniec kontrolki do minusa aku i włączę kluczykiem na pozycje II to kontrolka nie świeci się a powinna się świecić. czy to jest wina stacyjki??? dodam że stacyjka jest nowa bo stara mi się rozpadła. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian66 Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Jak dla mnie to jest wina stacyjki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 po dłuższym przyglądaniu się schematowi doszłem do wniosku że kabel który idzie od cewki 35W podłączyłem nie do tego styku i ta cewka zasilała mi tylną lampę czyli po dobrym podłączeni światła mijanie i drogowe mi działają. i na to wychodzi że coś jest z tylną lampą. a jak podłączałem kontrolkę do kabelka który idzie od cewki która zasila tylna lampę to kontrolka nie świeci. i tak sobie myślałem że spaliła mi się cewka od tylnej lampy. czy moja diagnoza jest dobra??? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 czarno niebieski nie zasila przełącznika świateł tylko sygnał świetlny ale do tego już chyba doszedłeś uszkodzenie cewki tylnej lampy poznasz łatwo po tym że nie będzie też światła stopu i ładowania akumulatora za świecenie tylnej lampy odpowiada też dławik za stacyjką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 za świecenie tylnej lampy odpowiada też dławik za stacyjką jaki dławik????? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) Chodzi o cewkę nawiniętą na rdzeniu znajdującą się w układzie ładowania simsona. Niekumaci zwą ten układ tyrystorem nie wiedzieć czemu. Edytowane 14 Lipca 2008 przez wojtek2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi