m16 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 WitamCzy ciezko by bylo zalozyc obrotek do charta ? Z czego to wziac ? Jak podlaczyc ? itp...Z gory dzieki za wszelkie info na ten temat :-)PS: Tylko prosze nie piszcie mi rzeczy w stylu "po co?" 8)PPS: dzisiaj jest 13 a to moj 1313 post :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Było już kiedyś o obrotkach na forum. Możesz spróbować zastosować obrotomierz elektroniczny ("zliczajacy" impulsy z cewki zapłomowej) - tylko nie wiem czy są wersje 6 V. Pytanie tylko po co?? Te obrotomierze maja opóźnienie tzn. pokazują obrtoy jakie były jakiś czas temu (tak jak liczniki rowerowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Wlsnie mi chodzi o obrotek wskazowkowy - wiem ze bylo - cyber o tym pisal - ale on mial aku na 12 V ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Wlsnie mi chodzi o obrotek wskazowkowy - wiem ze bylo - cyber o tym pisal - ale on mial aku na 12 V ;) W Louisie albo HG sprzedają wskazówkowe obrotomierze z podłączeniem do cewki zapłonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewiór81 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 na www.elektroda.pl są schematy, możesz sobie sam zrobić, nawet taki co będzie pokazywał obroty cyfrowo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 na www.elektroda.pl są schematy, możesz sobie sam zrobić, nawet taki co będzie pokazywał obroty cyfrowo Patrzylem :-) nawet sie zapytalem o to na tamtejszym forum ;-)Chyba faktycznie najlepiej bedzie zrobic :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Widzę że nie tylko mnie korci na obrotomież ;) ALe będzie ciężko skombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2004 Moze mi ktoś jeszcze wyjaśnić jak to jest z tymi impulsami na obrót wału ?Chart to jedno cylindrowy 2sow wiec jak ta sprawa wyglada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2004 A wiec sa 2 opcje:1) Zalozyc przetwornice z 6 na 12V i do przetwornicy podpiac obrotekplusy:- bez zadnych problemow i przerobek moge podpiac obrotek od malca - w razie czego mam zawsze 12 V w moto a moze sie ono nieraz przydacMinusy:- Obawiam sie ze aku moze niewytrzymac (kierunki 21 W kazdy, 21 W stop i 5 W pozycyjne) dodatkowego obciazenia przetwornica i bedzie mi sie rozladowywal bez przerwy ;) 2) Zrobic diodowy obrotek na 6VPlusy:- cena- nic nie musze przerabiac- aku obciaza tylko obrotekMinusy:-Muze robic sam-Nie mam wskazowki :) Pomozcie i doradzcie :-)Szczegolnie interesuje mnie kwestia czy aku wytrzyma przetwornice :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2004 Słyszałem że po zmianie jakiegoś kondensatora można założyć obrotomierz od PF 125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 20 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2004 Słyszałem że po zmianie jakiegoś kondensatora można założyć obrotomierz od PF 125.Tak to wiem ale obrotek w 125 p jest na 12 V a ja w charcie mam 6 i tu jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek Opublikowano 20 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2004 W WSK też jest 6V i działa ;) A zeby nie trzeba było nic przerabiać to najlepiej kupić od kaszlaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 20 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2004 W WSK też jest 6V i działa Mozesz to rozwinac ?Jesli dobrze zrozumialem to znasz kogos kto ma obrotek w WSCE na 6 V ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi