Skocz do zawartości

Mam kolejny problem

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu mi nie chce odpalac tym razem to raczej wina prądów albo sam nie wiem czego. Na pycha odpala a rozrusznik nie bardzo chce kręcić. Spinałem rozrusznik na krutko i działa kręci się jak szalony. Sprawdzałem przekaźnik i też wszystko gra a moja suzi nie odpala. Tak niby chce kręcić a nie może jakby miała za ciężko tak jakoś nie bardzo chce kręcić tak jakby się zacinał. Akumulator sprawdzałem też jest dobry spinałem nawet kablami od auta i podłączyłem od kumpla inny i nadal nic chce kręcić a nie może tylko przekaźnik puka i rozrusznik tak słabawo chce ale niemoże efekt jest podobny jak by było ako walnięce pomocy co to może być?

Jeżeli podłączałeś na krótko i idzie, a przez system nie idzie, to masz połączenia w plecy. Musisz kawałek po kawałku sprawdzić instalację.

Mały trik - jak masz pierwszy lepszy miernik cyfrowy, to ustawiasz voltomierz na największą czułość i sprawdzasz kable. Np. pomiędzy minusem akumulatora a blokiem silnika (masa) nie powinno być więcej niż, powiedzmy, 0.02volta. Im więcej milivoltów tym gorzej. Teoretycznie powinno być zero. W ten sposób możesz szybko dojść do tego co jest nie tak.

Powodzenia

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals