toper-utl Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam Mam pytanko do znawców tematu, czy w hondzie cbr 900 rr (98 r. ) uszczelka pomiedzy karterami silnika jest fabrycznie dodatkowo zabezpieczona warstwą silikonu ( w moim przypadku koloru czarnego ) . Podczas wczorajszego czyszczenia sprzeta zauwazyłem iz na łączeniu karterów tego silnika jest widoczna warstwa czarnego silikonu lub innej substancji zblizonej do silikonu. Jest ona położona dość dokładnie co wskazywało by na taki montarz w fabryce. Pytanie moze wydać się innym mało istotne, ale chciał bym wiedzieć czy cos było grzebane w piecyku mojego moto - a więć czy fabryka dodatkowo zabezpiecza uszczelki silikonem , czy jest sama uszczelka ??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jeśli widać silikon to tylko fabryka lub jakiś partacz, jeśli grzebał w nim mechanik to nie zobaczyłbyś śladów silikonu. Temat już był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 tak są w większości fabrycznie składane silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Tam nie ma żadnej uszczelki a w fabryce silnik jest składany na czarny silikon. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi