Artur 71 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Godzina 23.15 pod garażem latarnie ledwo świecą ciemnawo Virówka stoi i czeka na wprowadzenie gość puszką cofa trach gleba maszyna leży na betonie. Straty oglądnięte przy latarce ( jutro ide za jasnego zobaczyć) Podrapany górny tłumnik,podrapane lusterko i gmol.Mam nadzieje że to wszystko bo serce mi się ściska mialem perełke bez skazy. Dzwonimy na Policje dyżurna mówi że sporo poczekamy, puszkarz jest z dziećmi więc szkoda ich piszemy sami oświadczenie.Moje pytanie czy jest jakaś szansa na odszkodowanie?? miał ktoś podobny przypadek i co bedzie jak jutro wyjdą inne straty a w oświadczeniu ich nie napisaliśmy. Kierowca ma polise OC w firmie z Sopotu chyba WTU na ul Hestii. (oświadczenie zostało w garażu)Jak ktoś to przerabiał to będe wdzięczny za rady bo zielony jestem w ubezpieczeniach. Pozdrawiam Artur :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin700 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 W oświadczeniu musi być przyznanie się sprawcy do winy. Szkodę i tak wycenia biegły ubezpieczyciela na podstawie oględzin, więc to co jest napisane w oświadczeniu ma znaczenie drugorzędne. Cytuj Wszędzie dobrze, ale najlepiej w siodle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Moze podaj co spisaliscie w oswiadczeniu, to chyba najbardziej ulatwi sprawe. :buttrock: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 jeśli czegoś brakło, a jest uszkodzone, to okoliczności - noc, brak dobrego oświetlenia - będą działać na twoją korzyść. poszukaj uszkodzeń, pokaż paluchem wszystkie zadrapania rzeczoznawcy. jw. napisał Marcin, to on decydujejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur 71 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Przy swietle dziennym zobaczylem jeszcze podrapany kierunek i chromowana koncowke kierownicy. Zadzwonilem do goscia spotkalismy sie nie bylo klopotu dopisac widac ze mu glupio z tego powodu mi tez jest wstyd bo sie za bardzo zdenerwowalem musialem przeprosic sumienie mnie gryzlo. Marcin700, Ks-rider i Jeszua dziekuje bardzo za pomoc !!! Jutro ide do CUKu w mojej miescinie zobaczymy co bedzie. Nerwy mi juz przeszly, jak sie wzbogace to sie pochwale. Pozdrawiam Artur ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Powiem Ci Kolego, że ja w podobny sposób przewróciłem moto na swiatłach - nic się riderowi nie stało, ale fakt zrobiłem to. Przy cofaniu japa ze mnie - nie spojrzałem odpowiednio wcześniej w lustro. Ale do rzeczy, na oględzinach mojej puchy i moto w PZU razem z riderem wyszukaliśmy wszystkie rysy, wgniecenia itp, oraz ustaliliśmy, iż naprawa i zakup podzepołów idzie z salonu firmowego - moja polisa to gwarantuje. Rider był bardzo zadowolony bo sobie kilka rzeczy dodatkowo porobił. Ja cały czas ze wstydu za taką głupotę się paliłem i od tamtej pory inaczej jeżdżę. Także ten kierowca, który Ci to zrobił też pewnie tego żałuje. Życzę udanej wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadera56 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Godzina 23.15 pod garażem latarnie ledwo świecą ciemnawo Virówka stoi i czeka na wprowadzenie gość puszką cofa trach gleba maszyna leży na betonie. Straty oglądnięte przy latarce ( jutro ide za jasnego zobaczyć) Podrapany górny tłumnik,podrapane lusterko i gmol.Mam nadzieje że to wszystko bo serce mi się ściska mialem perełke bez skazy. Dzwonimy na Policje dyżurna mówi że sporo poczekamy, puszkarz jest z dziećmi więc szkoda ich piszemy sami oświadczenie.Moje pytanie czy jest jakaś szansa na odszkodowanie?? miał ktoś podobny przypadek i co bedzie jak jutro wyjdą inne straty a w oświadczeniu ich nie napisaliśmy. Kierowca ma polise OC w firmie z Sopotu chyba WTU na ul Hestii. (oświadczenie zostało w garażu)Jak ktoś to przerabiał to będe wdzięczny za rady bo zielony jestem w ubezpieczeniach. Pozdrawiam Artur :wink: Jeśli garaż jest poza drogą publiczną to klapa....odpowiedzialność sprawcy jest tylko i wyłącznie na drodze publicznej, bo tak mówi ustawa. Jęsli jest to poza drogą publiczną a prawdopodobnie w Twoim przypadku tak jest, to trzeba skarżyć na drodze postępowania cywilnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur 71 Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 (edytowane) Jeśli garaż jest poza drogą publiczną to klapa....odpowiedzialność sprawcy jest tylko i wyłącznie na drodze publicznej, bo tak mówi ustawa. Jęsli jest to poza drogą publiczną a prawdopodobnie w Twoim przypadku tak jest, to trzeba skarżyć na drodze postępowania cywilnego. Sprwa zakończona. Dziekuję wszystkim za pomoc i rady. Wadera troche mnie wystraszyl ale nie mial racji tzn. na drodze niepublicznej sprawca nie dostanie mandatu ale ubezpieczenie OC jest respektowane na 100% (dzwonilem do dwóch firm ubezpieczeniowych) Rzeczoznawca z MTU wycenil przy mnie naprawe na 966 zl zrobil bardzo duzo zdjęc i zapytał czy sie zgadzam czy sie będe odwoływał. Gość orientował sie że ceny w serwisie sa kosmiczne dlatego sie zapytal czy sie zgadzam z wycena.Zgodziłem się nie chce się szarpać a straty sa mało widoczne. Nie wiem czy dużo czy mało dostałem czekam teraz na decyzje likwidwtora szkody taka formalnośc i przelew na konto. Pozdrawiam Artur :) Edytowane 8 Lipca 2008 przez Artur 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi