Skocz do zawartości

Cbr 900 sc33 96r

sc33
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz kupić starszą skrzynię, i myślisz, że będzie to dobrze chodziło? Jak juz wypada, i i tak musisz ją rozebrać, to zainwestuj w nowe części. Nie wiem jak w Chądzie, ale do Yamahy za 2 tryby i wodzik płaciłem ok 800zł, części są NOWE, więc masz gwarancję, że będą pasowały, i będą chodziły tak jak powinny, i tyle ile powinny. A jak chcesz powtarzać ten remont co 2 miesiące, to wsadzaj starą skrzynię.

Chcesz kupić starszą skrzynię, i myślisz, że będzie to dobrze chodziło? Jak juz wypada, i i tak musisz ją rozebrać, to zainwestuj w nowe części. Nie wiem jak w Chądzie, ale do Yamahy za 2 tryby i wodzik płaciłem ok 800zł, części są NOWE, więc masz gwarancję, że będą pasowały, i będą chodziły tak jak powinny, i tyle ile powinny. A jak chcesz powtarzać ten remont co 2 miesiące, to wsadzaj starą skrzynię.

taaa, nigdy nie zwracalem uwagi, ale to mnie powalilo z nog, serio mozna tak przerobic Honde? :D , moze tak jesli sie ma Yamahe R1 :)

Mechanika Motocyklowa

Ze skrzynią jest ryzyko, ale.... jest ryzyko jest zabawa :) .

Znajomemu w husaberdze wypadała 4-ka, kupił kilka skrzyń (każda z przebiegiem) po złożeniu i jeździe próbnej tryby wyszły bokiem.

Jeśli już naprawiać, to na nowych i oryginalny częściach, ewentualnie od biedy używanych w lepszym stanie.

Z tego co wiem to wymienia się zawsze dwa współpracujące ze sobą elementy, a w skrzyni wszystko ze wszystkim współpracuje

niewiele wniosłem do tego tematu ale .........

taaa, nigdy nie zwracalem uwagi, ale to mnie powalilo z nog, serio mozna tak przerobic Honde? :icon_biggrin: , moze tak jesli sie ma Yamahe R1 :smile:

Chciałem zwrócić uwagę na to, że "jedyna słuszna marka" podlega takim samym awariom jak i inne, nieodpowiednio traktowane lub zużyte maszyny.

A swojej R1 na nic innego bym nie zamienił. Kocham ten motocykl, i nic tego nie zmieni;D

Co do naprawy to tak jak pisałem: jak chcesz zaoszczędzić na wsadzeniu starej, zużytej skrzyni, bo taniej wyjdzie. To zobaczysz niedługo, i to bardzo boleśnie jak to wyjdzie jak w efekcie wybecelujesz 3 razy więcej, niż jak byś za pierwszym razem zrobił to na oryginalnych częściach. To nie polonez, od stanu motocykla zależy także twoje życie, a nie tylko stan kieszeni.

skrzynia wiem ze jest w dobrym stanie a raczej ne zamierzam kupowac nowyc czesci . Potrzebuje tylko konkretnej informacji czy z sc 28 bedzie pasowala do sc 33 a nie wywodow na temat bezpieczenstwa.

Edytowane przez sc33

no to chyba sprawa jest prosta. skrzynie i tak musisz wyjąć wieć po wyjęciu weź od znajomego ta z 28 zobacz czy części pasują jeśli tak to mu za nią zapłacisz jeśli nie to to mu ją zwrócisz i zamówisz nową w serwisie. jeśli chodzi o takie rzeczy jak skrzynia, rozrząd czy inne podzespoły "strategiczne" to raczej bym nie kombinował. jeśli dalej będziesz jeździł na takiej skrzyni jak masz to w końcu urwiesz wodzik i narobisz sobie wiecej biedy. tak jak pisał kolega od R1 musisz wymienić 2 koła zębate i wodzik koszt części powinien się zamknąć w 1k zł.

pozdrawiam

A swojej R1 na nic innego bym nie zamienił. Kocham ten motocykl, i nic tego nie zmieni;D

jestem tego samego zdania...nic innego jak R1 :-)

Z tym 2 biegiem jest tak, że w każdym moto jak będziesz jedynke piłował do czerwonego pola a poźniej wrzucał 2 bieg to się posypie....ja wrzucam bieg 2 przy niższych obrotach i później czerwone pole :-)