sc33 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam mam problem przy mocnym odkreceniu gazu wypada mi 2 .Mysle nad zmiana skrzyni biegow i mam do kupienia ale od ale od SC 28 .Czy to bedzie pasowalo czy moze jednak da to sie jakos naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numberuno Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Chcesz kupić starszą skrzynię, i myślisz, że będzie to dobrze chodziło? Jak juz wypada, i i tak musisz ją rozebrać, to zainwestuj w nowe części. Nie wiem jak w Chądzie, ale do Yamahy za 2 tryby i wodzik płaciłem ok 800zł, części są NOWE, więc masz gwarancję, że będą pasowały, i będą chodziły tak jak powinny, i tyle ile powinny. A jak chcesz powtarzać ten remont co 2 miesiące, to wsadzaj starą skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Chcesz kupić starszą skrzynię, i myślisz, że będzie to dobrze chodziło? Jak juz wypada, i i tak musisz ją rozebrać, to zainwestuj w nowe części. Nie wiem jak w Chądzie, ale do Yamahy za 2 tryby i wodzik płaciłem ok 800zł, części są NOWE, więc masz gwarancję, że będą pasowały, i będą chodziły tak jak powinny, i tyle ile powinny. A jak chcesz powtarzać ten remont co 2 miesiące, to wsadzaj starą skrzynię. taaa, nigdy nie zwracalem uwagi, ale to mnie powalilo z nog, serio mozna tak przerobic Honde? :D , moze tak jesli sie ma Yamahe R1 :) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 (edytowane) moze jednak da to sie jakos naprawic Na pewno się da. Pytanie to kwestia kosztów, nie zawsze się opłaca (mówię o nowych częściach z serwisu Hondy). Pawel Edytowane 29 Czerwca 2008 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ze skrzynią jest ryzyko, ale.... jest ryzyko jest zabawa :) .Znajomemu w husaberdze wypadała 4-ka, kupił kilka skrzyń (każda z przebiegiem) po złożeniu i jeździe próbnej tryby wyszły bokiem.Jeśli już naprawiać, to na nowych i oryginalny częściach, ewentualnie od biedy używanych w lepszym stanie.Z tego co wiem to wymienia się zawsze dwa współpracujące ze sobą elementy, a w skrzyni wszystko ze wszystkim współpracuje niewiele wniosłem do tego tematu ale ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc33 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Skrzynia wyniesie mnie duzo taniej znajomy ma z sc28 tylko ze jak nie bedzie dzialac to tylko niepotrzebnie zaplace za wymiane:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numberuno Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 taaa, nigdy nie zwracalem uwagi, ale to mnie powalilo z nog, serio mozna tak przerobic Honde? :icon_biggrin: , moze tak jesli sie ma Yamahe R1 :smile: Chciałem zwrócić uwagę na to, że "jedyna słuszna marka" podlega takim samym awariom jak i inne, nieodpowiednio traktowane lub zużyte maszyny. A swojej R1 na nic innego bym nie zamienił. Kocham ten motocykl, i nic tego nie zmieni;D Co do naprawy to tak jak pisałem: jak chcesz zaoszczędzić na wsadzeniu starej, zużytej skrzyni, bo taniej wyjdzie. To zobaczysz niedługo, i to bardzo boleśnie jak to wyjdzie jak w efekcie wybecelujesz 3 razy więcej, niż jak byś za pierwszym razem zrobił to na oryginalnych częściach. To nie polonez, od stanu motocykla zależy także twoje życie, a nie tylko stan kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sc33 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 (edytowane) skrzynia wiem ze jest w dobrym stanie a raczej ne zamierzam kupowac nowyc czesci . Potrzebuje tylko konkretnej informacji czy z sc 28 bedzie pasowala do sc 33 a nie wywodow na temat bezpieczenstwa. Edytowane 30 Czerwca 2008 przez sc33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 no to chyba sprawa jest prosta. skrzynie i tak musisz wyjąć wieć po wyjęciu weź od znajomego ta z 28 zobacz czy części pasują jeśli tak to mu za nią zapłacisz jeśli nie to to mu ją zwrócisz i zamówisz nową w serwisie. jeśli chodzi o takie rzeczy jak skrzynia, rozrząd czy inne podzespoły "strategiczne" to raczej bym nie kombinował. jeśli dalej będziesz jeździł na takiej skrzyni jak masz to w końcu urwiesz wodzik i narobisz sobie wiecej biedy. tak jak pisał kolega od R1 musisz wymienić 2 koła zębate i wodzik koszt części powinien się zamknąć w 1k zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 A swojej R1 na nic innego bym nie zamienił. Kocham ten motocykl, i nic tego nie zmieni;D jestem tego samego zdania...nic innego jak R1 :-) Z tym 2 biegiem jest tak, że w każdym moto jak będziesz jedynke piłował do czerwonego pola a poźniej wrzucał 2 bieg to się posypie....ja wrzucam bieg 2 przy niższych obrotach i później czerwone pole :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi