Kojot Rider Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 (edytowane) Witam upatrzyłem sobie Freewinda 650, byłem obejrzeć i ku mojemu zdziwieniu na postoju oraz po przejaźdzce kolanko jest rozgrzane do czerwoności oraz przy maksymalnym przyspieszaniu słychać głośne stukanie jakby panewki,powyżej 5 tys obrotów już nie.Czy jest to normalne w tych silnikach czy coś jest nie tak??Motocykl jest od mechanika motocyklowego. Edytowane 26 Czerwca 2008 przez Kojot Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 to tym gorzej jak od tzn "mechanika":crossy: kolega ma DR 650 SE - silnik ten sam co we freewindzie i nic takiego jak czerwone kolanka nie zaobserwowane. Praca silnika jak na suzuki bardzo cicha i kulturalna (miałem DR 650 RS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 nie no mechanik porzadny bo widać nie jakis ciećmen mieciu.no na postoju podczas pracy 2-3 min zrobiło się czerwone.Po 500 metrów przejażdzki nadal czerwone.Silnik na postoju cichuteńki, przy przyspieszaniu do około 5 tys stukot coś ala zużyte panewki w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typeR Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 ... ja bym odpuścił. Cytuj http://lolcats.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 TypeR, a czemu byś odpuścił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Kurczę ale to moze jest poprostu taki bas z tej pojemności :biggrin:Moto ma prowadzoną cały czas książkę sewisową.Ma wszystkie akcesoryjne dodatki jakie się da.Na wolnych obrotach i gazowaniu chodzi cichutko.Tylko podczas przyspieszania słychać własnie coś takiego.Z kolankiem to jest normalne w tych modelach jak się dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Domyślam się że to jest pierwszy Freewind, którego oglądasz ? Odpuść sobie albo udaj się z nim do jakiegoś mechanika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) No wiecie moto chodziło przed przejażdzką 4-5 minut i tak kolanko się nagrzało,przejechałem raptem 500 metrów stanąłem postawiłem na nóżke i kolanko znowu zrobiło się czerwone.dzwięk przy przyspieszaniu to coś takiego jak na tym filmiku w 1:19-1:21 min http://pl.youtube.com/watch?v=N9muSwBktiI Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Kojot Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Hmm jaki jest problem z tym żeby podjechać do mechanika albo go przywieźć na oględziny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojot Rider Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) taki że nie wiem gdzie w okolicy ulicy marsa prócz numeru 46(bo tam go sprzedają) jest mechanik motocyklowy :biggrin: a też mam ograniczone fundusze ze akurat starczy mi na moto. To ten motocykl http://www.allegro.pl/item389702017_suzuki_freewind.html Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Kojot Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Chłopie mieszkasz w Warszawie, moto jest w Warszawie, serwisów jest tu od cholery więc najlepiej poszukaj na forum jakiegoś tematu o warsztatach w Warszawie i spróbuj się z kimś dogadać żeby nawet podjechał obejrzeć to moto. Majątku nie zapłacisz a możesz uniknąć wpakowania się w wielkie gówno. Edytowane 27 Czerwca 2008 przez hubert_afri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Visuz Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Słusznie prawią. Nie popełnij mojego błędu. Niech inny mechanik to obejrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylikat Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 skoro ty juz widzisz ze z moto cos jest nie tak to po co taki brac,widzisz mowisz nie ma mechanikow to kto ci go potem naprawi??nie ma co sie podpalac na pierwsze ogladane moto bo sie sparzyc mozna bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Mogę w wolnym czasie rzucić okiem na to. Jak chcesz to na telefon. Ja obstawiam przestawiony rozrząd. Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Kolega miał DR u niego również wystąpił problem z przegrzanymi kolektorami, wyszło na to że to właśnie rozrząd był przestawiony.Z tego co wiem tyo chyba cały silnik w Fredzie jest łożyskowany (??) więc z kąd przypuszczenia że panewka puka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi