Grafet Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nikoniecznie, mnie zrobiono zdjęcie, ale tak niefortunnie, że światło odbiło się od szyby i nie było widać kierowcy. Na komisriacie powiedziałem, że nie kto kto prowadził auto, ponieważ samochód jeździ w firmie i mnóstwo osob z niego korzysta. Stanęło na tym, że nie wskazałem kierowcy i dostałem mandat 300 zet bez punktów karnych.PozdrawiamGrafet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No więc właśnie. Mandat dostałeś zgodnie z taryfikatorem, ale punktów nie. To jednak nie to samo, co mandat za nie wskazanie sprawcy. Kierowca po prostu odpowiada za wykroczenie kasą i punktami, a właściciel posiłkowo jedynie kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale teraz ma być tak że mandaty z fotoradarów mają być bez punktów za to 2x droższe. taki artykuł gdzieś widziałem. i nie bedziesz musiał być na fotce. mandat dostanie osoba wskazana przez właściciela pojazdu jako użytkujący w tym czasie, albo sam właściciel. amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ale mieszacie:) Nie ma byc tylko jest taki projekt, a od projektu do "bycia" to wiadomo jak to u nas, a z tym że przychodzi na własciciela chyba jest w większości krajów, więc żadna nowość, Europa bedzie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi