Bubu Goryl Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 Wypolerowalem sobie dzis pewana czesc moto (maly dekielek) i wyszedl calkiem fajnie. Polerowalem taka zielona pasta w kostce i filcem na wiertarce,poszlo dosc szybko , i teraz mam pytanie co zastosowac oprocz lakieru bezbarwnego aby zebezpieczyc polerowany element przed utlenieniem czy jak to sie nazywa,chodzi mi o jakas paste itp. Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Wydaje mi sie ze zastosowanie lakieru bezbarwnego nic tu nie da - poniewaz jest to gładka powierzchnia, na ktorej nie bedzie sie on dobrze trzymal. Natomiast jesli chodzi o konserwacje tego - jezeli dobrze mysle to pasta AutoMax powinna spelnic swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 poniewaz jest to gładka powierzchnia' date=' na ktorej nie bedzie sie on dobrze trzymal. [/quote'] Będzie sie trzymał dobrze, aczkolwiek straci troszkę na połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Dlatego można kupić specjalny lakier na polerowane aluminium. Spytaj się o taki w jakiejś lakierni w pobliżu twojego miejsca zamieszkania. U mnie takie coś jest :D Nie traci połysku i się nie utlenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Dlatego można kupić specjalny lakier na polerowane aluminium. Dokładnie tak, ja takiego lakieru używałem i jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A MOZE PODACIE NAZWĘ TEGO LAKIERU I ORIENTACYJĄ CENE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A MOZE PODACIE NAZWĘ TEGO LAKIERU I ORIENTACYJĄ CENE?? Jak będę w domu a to dopiero w poniedziałek to podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Nazwy nie znam a cena to około 30 zł za puszkę 300 ml chyba.... Ale nie wiem na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajko Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Panowie, jeśli można ,to chciałbym zasięgnąć informacji w jaki sposób wypolerować aluminiowe dekle z silnika.Nie chcę zakladać oddzielnego tematu, skoro ten już jest na forum.Chodzi mi o środki chem, jak i samą technikę polerowania. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Ja to robilem Tak ze Zakladalem Szczotke Drucianą Na Wiertarke z Drlugim Włosiem i ognia :):PJEchalem sczotką az do polysku ze sie swiecilo jak psu jajca:Ppotem Dalej na wiertarke zalkadalem tarcze z filcem i ogień dalej:P potem psikalem przezroczystym lakierem:P Efekt -Lustro :PPOtem mi sie znudzilo i troche poprudzilo bo jezdzilem nie tylko po asfalcie:PTo znowu szczotka i ogień i pomalowalem na czarno:)Ale polecam takie zabiegi :)Miło wygląda ;]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Szczotke Drucianą Na Wiertarke jak bedziesz mial twarde druty w szczotce to ci sie porobią takie "wżery" (paski od drutów) oczywiscie jak jest mieki dekiel, Ja jak robiłem dekielek najpierw delikatnie z grubsza z lakieru drucianką na wiertarce, pozniej szlifierka z papierem sciernym (taka co wibruje , kosztowala 20zł a juz 2 lata chodzi bez problemu :) ) , pozniej filc na wiertarce z pasta polerska a jeszcze nie zabezpieczałem lakierem, w jaki sposób wypolerować aluminiowe dekle z silnika ja polecam papier scierny najpierw np 400-500 pozniej 800 wodny, a pozniej polerka ja tak robilem w simsonie i było ok, pozniej pasuje jeszcze zabezpieczyc np. specjalny lakier na polerowane aluminium ja jak sprobuje to napisze jak wyszło Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgrywus Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 ja natomiast robie to tak : jesli sa duze rysy papier 800 lub 1200 oczywiscie na mokro gdzie brak dostepu niestety recznie :), po zniknieciu rysek i wzerów porawiam papier 2500 oczywiście tez na mokro, po tym wszystkim tarcza filcowa +pasta polerska zielona lub kolor "kawa z mlekiem", na koniec tarcza filcowa polerska /na sucho/ i około 15000 obr daje efekt zwierciadełka :D , nie pokrywam lakierem a to ze wzgledu na odpryski od kamyków i etc które sa nie do unikniecia na naszych drogach ... a w efekcie koncowym zmusza nas to do ponownego zciagania warstwy lakieru /co jest bardza w****e/ , raz na jakis czas pociagam miekka sciereczka i jakis srodek do konserwacji chromów /nie pamietam nazwy/ efekt zwierciadła utrzymuje sie dość długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Też kusi mnie, żeby wypolerować swój sprzęt, ale jak to się mówi...diabeł tkwi w szczegółach :D no i nie wiem jak się za to zabrać :) A Wy jak polerujecie jakieś zakamarki gdzie nie da się dojść wiertarką itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Recznie niestety i na tym schodzi najwiecej czasu!!!!!! Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 tylko nie lakieruj polerowanego aluminium. Przeciez największą radochą jest utrzymywanie czystego moto!!<zwłaszcza z polerowanym aluminium> :) co do polerowania alu to polecam zdjęcia w ogłoszeniu: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M152749 orazhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M144985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi