Skocz do zawartości

posiadacze Zephyrów! pomóżcie początkującemu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem świeżo upieczonym forumowiczem i motocyklistą, co prawda prawko od 7 lat ale to mój pierwszy sprzęt. Przejechałem może 30 km (bo jeszcze bez rejestracji) i jest całkiem miło. Do wymiany czeka łańcuch rozrządu, olej i filtry. Gdyby posiadacze takiego motocykla zechcieli się podzielić swoimi doświadczeniami i uwagami na temat jego eksploatacji, byłbym wdzięczny. Na pewno przyznacie, że motorek ma pewną wadę, mianowicie brak uchwytu z tyłu dla pasażera. Widziałem jednak, że jakoś sobie z tym niektórzy radzą uzupełniając ten fabryczny brak. Czy pasuje jakiś uchwyt od innego motocykla?

Jakiego używacie kasku: otwartego czy integralnego?

Zakładaliście szybę? bo zauważyłem że za wygląd trzeba zapłacić przy większych prędkościach... Szyba dobrze się tu sprawdza?

Macie jakąś książkę obsługi, czy coś w tym stylu? bo musiałem grzebać po internecie co oznaczają poszczególne pozycje kranika:) już wiem - PRI to zdaje się zalewanie gaźników...

hmm, to tyle wątpliwości narazie.

• 3 miesiące temu...

Hej ACIDDRINKER :banghead:

Ja mam prawko dopiero od niedawna, sam posiadam Jawe 350, ale kolega zastanawia sie nad Zephyrem 550. Bardzo mnie prosil o jakakkolwiek pomoc... W zwiazku z tym mam pytanko ;)

Czy zmienilo sie cos w kwestii ksiazki do tego motyckla ???

Moze wpadlo Ci cos w rączki ???

Moze odezwal sie ktos do Ciebie w informacja o mozliwosci zdobycia jakis materialow o Zephyrze 550 ?

Bede wdzieczny za wszelkie info od Ciebie.

Pozdrawiam, czesc.

/Luka