Skocz do zawartości

Kask HJC AC-11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co myślicie o tym kasku? jest możliwość kupić go za 139€, ponoć model wyżej niż FG-15? Korzystałem z opcji szukaj ale jak to zwykle bywa niewiele sensownych rzeczy znalazłem, większość to teksty w stylu "użyj opcji szukaj" etc. Poza tym ten model jest dosyć nowy więc może ktoś kto to przetestował na własnej skórze byłby tak miły i raczył napisać parę słów o tym garnku?

HJC dobrze się układają na głowie? Mam 56,5 obwód głowy i chyba będę uderzał w S (od 55-56cm).

A dokładnie to mówię o tym: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/...electSubProduct

Co do rozmiaru bym brał "S"-kę, ale wiadomo - co głowa to inaczej leży.. Zawsze możesz wymienić. ja mam obwód 55 cm i "S" jest dla mnie na styk, obawiam się tylko, że XS-ki bym nie włożył, bo otwór wąski.. O samym modelu nic nie powiem. Mam ZF-9 (chyba kilka półek niżej) i do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń - oglądałem też kaski z górnych półek (suomy) jakość powiedzmy "straszliwie nie odbiega"... Moim zdaniem HJC to dobra alternatywa - dobry stosunek cena/jakość przy artykułach ze średniej i wysokiej półki. Dobra jakość materiałów. Piszę ogólnie, Twojego wybranego modelu nie miałem w rękach. Pewnie nie możesz gdzieś podjechać i przymierzyć/obejrzeć?

Witam, co myślicie o tym kasku? jest możliwość kupić go za 139€, ponoć model wyżej niż FG-15? ... Poza tym ten model jest dosyć nowy więc może ktoś kto to przetestował na własnej skórze byłby tak miły i raczył napisać parę słów o tym garnku? ...

że to wyższy model od FG.. to widać po cenach, kilka lat temu AC-10 to był najwyższy model hjc z integralnych. Kiedyś się zastanawiałem nad jego kupnem, rozmawiałem wtedy z człowiekiem, który go używał i ogólnie wszystko było bardzo ok. polecal go, jedyny minus to były te trójkątne "wyloty" powietrza na szczęce które w jakiś sposób miały pomagać w odparowywaniu szyby - i pomagały ale trochę to "syczało" i było dość głośne przy szybkiej jeździe - tyle z tego pamiętam, sam go jednak nie kupiłem i nie testowałem ani tamtego ani nowego AC-11

pozdrawiam,

na forum też jest ogłoszenie o sprzedazy takiego tylko większy rowmiar i cena ;)

http://forum.motocyklistow.pl/Sprzedam-now...-11-t97787.html

ja mam Ac-11 i moge spokojnie go polecic

mój ma antifoga ,wyciagany srodek zapiecie DD maske na całą twarz osłone na brode (kurtynkę) ma 7 wlotów powietrza i super wentylacje

super jakosc za rozsądną cenę bierz go i nie zastanawiaj sie bo nie bedziesz załować

albo to albo XR 1000

Już zamówiony :D Rozmiar S, 153 Ojro z przesyłką do Polski z fc-moto.de. Dzięki za rady :D

Doszedl juz kask??Sam taki bede zamawial z tym ze w malowaniu "Dragon"... Platnosc przy odbiorze w zlotowkach??

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

jutro będe miał z FC moto AC-11 RED Dragon to opisze wrażenia. Mam taniego airoha to mam nadzieje poczuję rożnicę :crossy:

Płatnosć w PLN i tylko w PLN jesli za pobraniem. Wysyłka nie taka tania bo 17 Euro, ale w moim przypadku dzieli sie to na 3 ;)

Edytowane przez lisek

jutro będe miał z FC moto AC-11 RED Dragon to opisze wrażenia. Mam taniego airoha to mam nadzieje poczuję rożnicę ;)

Płatnosć w PLN i tylko w PLN jesli za pobraniem. Wysyłka nie taka tania bo 17 Euro, ale w moim przypadku dzieli sie to na 3 ;)

Jakim cudem 17 Euro?? 7,90E to koszt wyslania +4,90E koszt płacenia przy odbiorze co daje 12,80 Euro...w sumie wychodzi okolo 540-550zł za kask wraz z opłatami ....ale to i tak taniej o 300zł niż na allegro :crossy:

Czy moze sie myle co do oplat? Tez bede bral czerwonego Dragona :smile: ;)

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

fakt troche przesadziłem, ale źle patrzysz UPS Polska (Poland) 9.90 € + 4.90 € = 14.80 €

tak mam na fakturze wczesniejszczej bo zamawiałem butki wiec nie zmyślam ;)

ano taniej, dobrze że są takie sklepy :crossy:

fakt troche przesadziłem, ale źle patrzysz UPS Polska (Poland) 9.90 € + 4.90 € = 14.80 €

tak mam na fakturze wczesniejszczej bo zamawiałem butki wiec nie zmyślam ;)

ano taniej, dobrze że są takie sklepy ;)

Dobra to ja juz sie pogubilem ile to w PLNach bede musial im zaplacic...wez daj znac ile zaplaciles kurierowi bo musze wiedziec ile zostawic rodzicom.Gdybym przypadkiem byl w robocie tego dnia co garnek przywioza :crossy:

Tak czy inaczej na stronie internetowej maja UPS Polska(Poland) 7.90 ojro + 4,90 Ojro=12,80 Ojro ;)

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secAEd.../Shops/10207048 na dole jest tabelka oplat i Polska jest za 7,90 :smile:

Edytowane przez Pozytywnie Zakrecony Wariat

Dobra to ja juz sie pogubilem ile to w PLNach bede musial im zaplacic...wez daj znac ile zaplaciles kurierowi bo musze wiedziec ile zostawic rodzicom.Gdybym przypadkiem byl w robocie tego dnia co garnek przywioza :icon_mrgreen:

Tak czy inaczej na stronie internetowej maja UPS Polska(Poland) 7.90 ojro + 4,90 Ojro=12,80 Ojro :buttrock:

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secAEd.../Shops/10207048 na dole jest tabelka oplat i Polska jest za 7,90 :icon_mrgreen:

a moze to 7.90 bez Vatu, nie wiem ja tylko mówie co mam na fakturze i przy tym obstaję ;) zamawiam z kilkoma kolegami wiec koszty są troche mniejsze. Zostaw 600 zł i po problemie :D

a moze to 7.90 bez Vatu, nie wiem ja tylko mówie co mam na fakturze i przy tym obstaję :buttrock: zamawiam z kilkoma kolegami wiec koszty są troche mniejsze. Zostaw 600 zł i po problemie :icon_mrgreen:

Tak czy inaczej powiedz mi lepiej co i jak cenowo kask wyszedl...kiedy bedziesz go juz mial ok? :icon_mrgreen:

dokładnie zapłąciłem 530 zł kask prezentuje sie ładnie, malowanie super. Świetnie lezy - dużo lepiej niż mój Airoh. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, narazie w nim nie jeżdizłęm bo jestem w pracy ale po pracy potestuje. Po założeniu wydaje sie być cichszy niż mój stary kask. 1400 g wiec wiec mało waży, na tym etapie polecam :icon_twisted:

pozniej zrobie edita i napisze jak po jeżdzie, ale myśle będzie dobrze :]

------po testach------

cichy, dobrze trzymający sie na głowie, przy 200 kmh nie trzepie głowa tak jak w moim Airohu, zapięcie... wiem że sportowe i dobre ale długo sie zapina ;)ale można sie przyzwyczaić. Mogę polecić berecik :D

Edytowane przez lisek