Kudii Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam ,mam problem z wysokimi obrotami,mianowicie dławi sie przy szybkim przekręceniu manetki ,a jeśli płynnie i wolno przekręcam to wchodzi na obroty. Gaźnik: Mikuni 38mm ,Dysza 115 Świeca denso w27esr-u była z przerwą do 0,1 mm ,zmieniłem chwile temu na 0.5 (czarny kolor) Mieszanka: 1;35 Noi mechanizm pływakowy w gaźniku złożony nie tak jak trzeba (blaszaka miedziana pływaka na odwrót) Odwróciłem ją i ustawiłem na około 19mm ,bo wcześniej ledwo co otwierana była dysza. Membrany zdrowe Widać na zdj jak jest wytarte kółko od dyszy ,znaczy ,że musiało to jeździć w innej pozycji(blaszka) https://zapodaj.net/30b6126b8e3f2.jpg.html https://zapodaj.net/e0af43d340abf.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 (edytowane) Poziom paliwa w komorze pływaka prawidłowy ? Filtrem powietrza wszystko w porządku ? Czysty i nasączony ? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Czerwca 2016 przez Vidon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudii Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Filt jest super ,na ile mm ustawić pływak ,żeby było okej w tym mikuni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jakie to moto? W serwisówce będzie podane na ile mm ustawić pływak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudii Opublikowano 4 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Husqvarna wr/cr 125 mikuni gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wyczytałem gdzieś, że pływak ma być właśnie na 19mm więc prawdopodobnie jest dobrze, sprawdź jeszcze na ile masz odkręconą śrubę od mieszanki, fabrycznie powinna być na 1 i 1/2 obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudii Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) U mnie jest odkręcona na 2 obr ,jak ustawie na 1 obr to dodam paliwa ?Pływak mam ustawiony na 20 mm od krawędzi pływaka do płaszczyzny obudowy Edytowane 6 Czerwca 2016 przez Kudii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 jak zakręcisz o jeden obrót jeszcze to będzie mniej powietrza czyli jeszcze bogatsza mieszanka a skoro masz czarną świece to nie przepala więc już jest za bogata, spróbuj odkręcić o pół obrotu i zobacz czy coś się zmieni. Może masz walniety uszczelniacz na wale i puszcza Ci olej ze skrzyni biegów do skrzyni korbowej, ostatnio miałem taką sytuację i żadne regulacje gażnika nie pomogły , dopiero wymiana uszczelniacza i jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudii Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Uszczelniacze wymienione ,a odkręcanie nie wiele dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 wyczysc i ustaw zawor wydechowy to tez moze byc przyczyna dlawienia na wysokich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ale przy takim bardzo bardzo bardzo szybkim odkręceniu manetki na luzie? Jeśli tak to widziałem to w tylu moturach że wychodzę z założenia że chyba po prostu tak jest... Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudii Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ale nie w wyczynowym silniku ,bo w mz wsk tak moze być ,bo samo magneto daje opory ,a tutaj ile przekręce takie ma mieć opory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi