Skocz do zawartości

gsf 600 <--> gsx 750

Ordi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do znawców olejaków Suzuki. Czy element silnika (w tym przypadku dekiel) z Bandita 600 będzie pasował do Inazumy GSX 750? Nie mam pewności, ale czy aby ten silnik nie jest tylko bardziej rozwiercony?

Mam maly przeciek przy swojej nowo nabytej Inazumie, a do Banditow to części jak mrufkow :icon_question:

Nie jestem pewien chociaż mam GSX600F a cala rodzina GSX była na tej samej bazie robiona chyba. Właśnie studiuję manuala do nich. Jedno jest pewne - silnik w GSX 750 jest ten sam co w GSX750F więc do niego szukaj części. GSX oraz GSX-F mają dosłownie ten sam silnik i tą samą charakterystykę.

A o jaki dekiel w ogóle chodzi?

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Zgadza się. Haynes jest nawet napisany dla GSX600, GSX750F i GSX750 razem wziętych.

Silnik Bandita wydaje sie jednak baaaaardzo podobny. Stad moje pytanie.

Chodzi o prawy, przedni dekiel. Wisi pod nim zawsze kropla oleju. Mechanik stwierdzil, ze gdzies musi byc pekniety.

Cos takiego jak tutaj: http://www.allegro.pl/item377830102_nowy_d...200_bandit.html

Z tego co wiem pod tą pokrywką nie ma oleju. Tam jest tylko aparat zapłonowy. Bynajmniej tak jest w GSX i GSX-F. Tam jest sucho i czysto. Chyba że masz trafiony uszczelniacz na wale pod aparatem.

Jak masz książke Haynes`a do GSX600F, 750F i GSX750 w jęz. angielskim to luknij na strone 2-17 fotki 11.3a -11.3d. pozdro.

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Heh. Ale jaja - dziś z rana oglądałem moje jajko (ale nie te włochate :banghead: ) i też mam tam kropelkę oleju. Niewiele ale jednak poci się. Będę musiał to zbadać na dniach.

A że tam jest olej pod tą pokrywką to dziwne. W serwisówce nie ma nic nt. spuszczania oleju podczas regulacji rozrządu do której trzeba zdjąć tą oto pokrywkę.

Muszę przyznać, że też jestem lekko zdziwiony, że tam się olej tapla. W GS'ie 500 nawet uszczelki nie bylo. W aparacie zaplonu wszystko na sucho smigalo (wiem bo po ślizgu dosyć dokładnie poznałem tą stronę GS'a :icon_biggrin: )

Ale tutaj widocznie jest inaczej. W Haynesie (rozdział 1szy strona 17) na zdjęciu 16.13a widać dokładnie jak montuje się kapę na uszczelkę.

A swoją drogą nadziwić się nie mogę, że jedyna górna śrubka (rys. 16.13b)musi mieć "samouszczelniająca" (tłum. własne :icon_question: )podkładkę...i tylko ta śrubka, heh.

Dzieki, za info. W poniedziałek odbieram moto to jeszcze wypytam na jakiej podstawie stwierdzili, że to kapa a nie uszczelka.

Heh. Też mnie to dziwi że tylko 1 O-ring tam jest. Tylko na górnej śrubie. :banghead:

musi mieć "samouszczelniająca" (tłum. własne :icon_rolleyes: )podkładkę...

Poprostu nazwij to O-ring. Niektórych wyrazów lepiej nie tlumaczyć. :wink:

Muszę przyznać, że też jestem lekko zdziwiony, że tam się olej tapla. W GS'ie 500 nawet uszczelki nie bylo. W aparacie zaplonu wszystko na sucho smigalo (wiem bo po ślizgu dosyć dokładnie poznałem tą stronę GS'a :bigrazz: )

Nom. U mnie w GS500 brakowało kilka cm.kwadratowych tej pokrywki i latałem tak z 80kkm. :biggrin: