WERPIX Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 witam!jestem właścicielem cagivy 125 rocznik 1990 full cross.Właśnie robie jej remont góry silnika tzn nowy nicasil,nowy tlok.No właśnie i tu mam dylemat,kupiłem nowego tłoka kutego wossner i ma on z jednej strony w ściance taki otwór i nie wiem zktórej strony ma on byc po wlozeniu go do cylindra od strony gaznika czy wydechu....??? :biggrin: wie ktos cos na ten temat??? z góry dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Na denku tłoka powinna być strzałka pokazująca kierunek wylotu spalin. Przyjrzyj się dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ten otwór ma być od strony gaźnika. Jest on po to żeby smarować łożysko korbowodu. A poza tym jest strzałka na denku.(tak jak już kolega wyżej napisał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WERPIX Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 rzeczywiscie jest na nim strzałka!!! :) nie wiedziałem w która strone ja ustawic.... Dzięki wielkie za pomoc chłopaki! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi