lotnik Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ostatnio zauważyłem że moja Honda spaliła troche oleju silnikowego (Castrol 10W40)Nie wiem czy ma jakąś normę spalania założoną przez producenta czy też trzeba robić uszczelniacze albo pierścienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson63 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 trochę ... to znaczy ile??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 trochę ... to znaczy ile??? PozdrawiamDobre pytanie.Motocykle zalezeni od stopnia zuzycia silnika potrafia sporo olejku zaciagac ;-) Niektore jak chociazby VS800 pija jak ja wodke przy ostrym traktowaniu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Nie wiem dokładnie ile bo kupiłem motorek, zrobiłem 1000km i jak wymieniałem olej to sie okazało że było około 0,5 litra za mało. Gość który mi sprzedał twierdził że przed sprzedazą wymienił olej. Ile dokładnie pali oleju stwierdzę dopiero jak teraz pojeżdzę po wymianie oleju. Zalałem na maximum i będę sprawdzał. Delikatnie dymi na niebiesko ale tylko jak mocno przygazuje na postoju, to chyba bierze, teraz pytanie czy w normie czy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stepniewski-28l Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Ja też,jak kupiłem ntv to rzekomo miała świeżo zmieniony olej,lecz okazało się po 1000 km, że dużo ubyło.Natomiast po wymianie oleju 10w40 MOTUL przejechałem już 2500 km i ubyło może 0,5cm na bagneci (to jest norma w używanych motorkach).Ale moja nie kopci na niebiesko,może minimalnie,ale tylko na ssaniu.Trzeba również pamiętać , że ntvki nie zalewamy olejem do pełna, bo będzie wybijać górnymi uszczelkami i odmą. Max 3/4 stanu na bagnecie. Pozdrawiam. Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Stepniewski-28l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Natomiast po wymianie oleju 10w40 MOTUL 10W40 Motula są i półsyntetyk 5100 i syntetyki 300V i 7100...to jest tak jakbyś napisał że masz Honde 600ccm tak samo szczegółowo :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi