Skocz do zawartości

Problem z Piaggio Zip

sharesnake
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam taki problem ze skuterem piaggio zip. Odpala od razu i nie gaśnie ale jak chcę ruszyć to nie ma siły uciągnąć, jak go na podnuszki postawiłem i dodawałem gazu to wogule nie wchodził na obroty, jak gaz do końca biorę to tylko odrobinę więcej obrotów dostaje tak jak by mało paliwa dostawał, świecę sprawdziłem wyczyściłem i nic to nie dało, wiecie co się mogło stać?

pozdro

najpierw sprawdź podstawy mechaniki każdego 2t...........filtr powietrza kolor świecy czystośc gaźnika czy paliwo leci etc etc etc i napiasz potem będziemy myśleć

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

słuchajcie nic się nie zmieniło nadal jest tak jak było, a gaźnik wyczyściłem cały, w baku śmieci też niema kranik jest ok filtr powietrza też też czyściłem paliwo widać idzie w wężach ładnie, świecę też czyściłem iskrę ma ładną tylko jak odpaliłem i po chwili znowu ją wykręciłem i była zalana ale to chyba dla tego że jak odpalam to gaz trzymam do końca bo teraz gaz jak puszczę to gaśnie a jak dam do końca to ma tylko obroty takie jak na luz.

więc koledzy poradźcie mi coś jeszcze bo ja już nie wiem co może być

Tak mi się wydaje że jest zbyt bogata mieszanka ustawiona bo odpalam i gaśnie i zalewa cały czas święcę, i wiecie jak zmniejszyć tą mieszankę żeby nie zalewało świecy.

zapewnie jest śruba regulacji składu mieszanki w gaźniku........taka śrubka w gaźniku bez podłożonej spręzynki........ją byś musiał wykręcić........albo iglice przestawić

niestety nie widziałem na oczy tego gaźnika najhlepiej poszukaj serwisówki żeby nie kręcić po omacku wszystkimi śrubami bo rozregulujesz gaźnik i nic z tego nie będzie .....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Gaźnik do regulacjii.

wykręć prawie do końca regulację wolnych obrotów by przepustnica wraz z iglicą prawie całkowicie zamykała dopływ paliwa i benzyny.

i podnoś iglicę o jeden ząbek do góry, jeśli nie będzie łapał to jeszcze o kolejny. Za każdym razem skład mieszanki możesz mieć wykręcony o 1,5 obrotu (proporcja chyba ogólnie przyjęta :biggrin: )

Jeśli zacznie łapać wyreguluj wolne obroty (śrubka ze spręzynką), a następnie odpowiedni skład mieszanki (śrubka prawdopodobnie w kadłubie gaźnika) (tu już musisz trochę pojeździć by przepalić świece, powinna mieć kolor ceglany)

Ja w swoim byłym Typhoonie z pierwszego po regulacji powędrowałem na czwarty ząbek

Chyba że jest problem z pływakiem, ale wydaje mis się że po tym skuter by w ogóle nie odpalał.

filtr powietrza nie jest zasyfiony?? drożność układu który doprowadza powietrze jest drożny??