sharesnake Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam wszystkich mam taki problem ze skuterem piaggio zip. Odpala od razu i nie gaśnie ale jak chcę ruszyć to nie ma siły uciągnąć, jak go na podnuszki postawiłem i dodawałem gazu to wogule nie wchodził na obroty, jak gaz do końca biorę to tylko odrobinę więcej obrotów dostaje tak jak by mało paliwa dostawał, świecę sprawdziłem wyczyściłem i nic to nie dało, wiecie co się mogło stać? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 skoro pisze że mało mu benzynki to iglica o jeden ząbek do góry, może coś pomorze a jeśli nie to, to proponawał bym sprawdzić ciśnienie w komorze spalania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 najpierw sprawdź podstawy mechaniki każdego 2t...........filtr powietrza kolor świecy czystośc gaźnika czy paliwo leci etc etc etc i napiasz potem będziemy myśleć Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troublemaker Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 sprawdz czy masz model z immobilaizerem bo masz objawy blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharesnake Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 słuchajcie nic się nie zmieniło nadal jest tak jak było, a gaźnik wyczyściłem cały, w baku śmieci też niema kranik jest ok filtr powietrza też też czyściłem paliwo widać idzie w wężach ładnie, świecę też czyściłem iskrę ma ładną tylko jak odpaliłem i po chwili znowu ją wykręciłem i była zalana ale to chyba dla tego że jak odpalam to gaz trzymam do końca bo teraz gaz jak puszczę to gaśnie a jak dam do końca to ma tylko obroty takie jak na luz.więc koledzy poradźcie mi coś jeszcze bo ja już nie wiem co może być Tak mi się wydaje że jest zbyt bogata mieszanka ustawiona bo odpalam i gaśnie i zalewa cały czas święcę, i wiecie jak zmniejszyć tą mieszankę żeby nie zalewało świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 zapewnie jest śruba regulacji składu mieszanki w gaźniku........taka śrubka w gaźniku bez podłożonej spręzynki........ją byś musiał wykręcić........albo iglice przestawić niestety nie widziałem na oczy tego gaźnika najhlepiej poszukaj serwisówki żeby nie kręcić po omacku wszystkimi śrubami bo rozregulujesz gaźnik i nic z tego nie będzie ..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Gaźnik do regulacjii. wykręć prawie do końca regulację wolnych obrotów by przepustnica wraz z iglicą prawie całkowicie zamykała dopływ paliwa i benzyny.i podnoś iglicę o jeden ząbek do góry, jeśli nie będzie łapał to jeszcze o kolejny. Za każdym razem skład mieszanki możesz mieć wykręcony o 1,5 obrotu (proporcja chyba ogólnie przyjęta :biggrin: ) Jeśli zacznie łapać wyreguluj wolne obroty (śrubka ze spręzynką), a następnie odpowiedni skład mieszanki (śrubka prawdopodobnie w kadłubie gaźnika) (tu już musisz trochę pojeździć by przepalić świece, powinna mieć kolor ceglany) Ja w swoim byłym Typhoonie z pierwszego po regulacji powędrowałem na czwarty ząbek Chyba że jest problem z pływakiem, ale wydaje mis się że po tym skuter by w ogóle nie odpalał. filtr powietrza nie jest zasyfiony?? drożność układu który doprowadza powietrze jest drożny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi