Saymon Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Witam pytałem wcześniej o przegrzany silnik ,dzisiaj z ciekawości odkręciłem dekle zaworów i co się okazało,minowicie mam ogromne luzy zaworowe ssący ponad 19 a wydechowy 40 czy możliwe że po regulacji i zbyt mocnym dokęceniu zaworów wypalily się gniazda .Jak pisałem wcześniej motocykl po ok. 20km. zagrzał się tak mocno że zgasł i więcej nie zapalił jakie mogą być inne przyczyny tej awarii. PRZEPRASZAM ZA BŁĘDY JESTEM DYSLEKTYKIM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 19 i 40 czego ?Mozliwe ze zawory ci zatarlo w prowadnicach ?Sprezyny zaworowe za slabe lub pekniete ?Zle dokrecone sruby regulacji ?Powodow moze byc mase, trzeba rozebrac i sprawdzic - dobrze zeby robil to czlowiek, ktory sie na tym zna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi