Skocz do zawartości

Zwykle chamstwo, proba zabojstwa czy moze ja cos zrobilem zle?

YAGO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wierz mi, ze jesli mielibysmy w Polsce troche wiecej Autostrad i drog ekspresowych, na ktorych nie byloby ograniczen do 70-100km/h, a na zwyklych drogach ograniczenia bylyby wiarygodne i sensowne, to duzo wiecej kierowcow by ich przestrzegalo.

Myślę że wystarczyłoby żeby co kilometr nie natrafiać na teren zabudowany i całą traskę lecieć sobie stałym tempem 100 km/h i już by było cudownie :biggrin:

Czolem!

Byles pierwszy, ktory wspomnial o wiezieniu za przekroczenie predkosci.

Przemadero napisal tylko, ze czasem podgania i ze nie lubi ksiezniczek na drodze blokujacych pas szybkiego ruchu.

No to ja wyczytałem, że pogania gdzie się tylko da a nie, że czasem pogania. To od razu widze gościa który gdzie tylko może goni ile da rade. Nie brakuje takich na drogach i łatwo można ich wyłapać. Czyli gościu nagminnie jeździ łamiąc ograniczenia prędkości to nie mam nic przeciwko by skutecznie takich karać nawet by sobie w spokoju miesiąc czy dwa posiedział w więzieniu, uspokoił sie i przemyślał sprawę jak inne środki pieniężne nie przemawiają. Są ludzie co mają kasę i mandaty dla nich są śmieszne.

Nie mówię tu o wsadzanie na lata tak jak to przedstawiłeś za zwykłe przekroczenie prędkości. Sankcje powinny być adekwatne do zagrożenia jakie dany kierowca stwarza.

U nas sankcje są tylko z egzekwowaniem jest dno. trzeba mieć już naprawdę pecha by cię złapali, zwłaszcza w puszcze jak masz CB. W praktyce jesteś bezkarny u nas na drodze a czym większym pojazdem jedzie taki raptus tym pewniej się czuje.

A rusza mnie to, bo w Polsce sa chore ograniczenia predkosci. Dwupasmowka i ograniczenie do 60-70km/h, totalnie bez powodu. Wierz mi, ze jesli mielibysmy w Polsce troche wiecej Autostrad i drog ekspresowych, na ktorych nie byloby ograniczen do 70-100km/h, a na zwyklych drogach ograniczenia bylyby wiarygodne i sensowne, to duzo wiecej kierowcow by ich przestrzegalo. A w obecnej sytuacji, gdyby za predkosc bylo wiezienie, to po tygodniu polowa kierowcow by kiblowala. Zaostrzanie kar i ogranczanie swobody nie jest sposobem na rozwiazywanie problemow polskich drog.

Mnie to też rusza, że mamy takie drogi a nie inne i, że są nieraz idiotycznie oznakowane co nie znaczy, że usprawiedliwia mnie to, że łamie przepisy. Taki kraj gdzie paranoja goni paranoje.

Zaostrzanie kar nic nie da bo nie ma egzekwowania.

P.S.

Pomyśl jak by było pieknie na naszych drogach jak by po tygodniu połowa tych kierowców kiblowała :crossy: no pytanie tylko gdzie my byśmy byli na drodze, czy za kratkami :)

Zbyszku browarek się należy :notworthy:

Luca przez to "pogania" miałem na myśli "podganianie", przyspieszanie gdzie się da i jak pozwalają warunki. Daleko mi do spychania kogoś z drogi i bycia chamskim. Rzadko jeżdżę szybciej niż 140 więc bez przesady, nikt się nie bawi w kamikadze.

Zbyszku browarek się należy :flesje:

Luca przez to "pogania" miałem na myśli "podganianie", przyspieszanie gdzie się da i jak pozwalają warunki. Daleko mi do spychania kogoś z drogi i bycia chamskim. Rzadko jeżdżę szybciej niż 140 więc bez przesady, nikt się nie bawi w kamikadze.

No i od tego trzeba było zacząć i nie było by sprawy.

Podganianie może być względne a jak jest w rzeczywistości u ciebie to tylko ty wiesz.

Życze szerokiej drogi.

Rzadko jeżdżę szybciej niż 140 więc bez przesady

Tylko nie mów, że jesteś kierowcą ciężarówki ;)

w Polsce sa chore ograniczenia predkosci. Dwupasmowka i ograniczenie do 60-70km/h, totalnie bez powodu.

w USA na autostradzie jest ograniczenie do 60-70mph.. wszędzie indziej jeszcze mniej mimo, że w większości są to dość puste, trzy i więcej pasmowe drogi.

nie zamierzam rozpętywać dyskusji nt. sensownosci ograniczeń w różnych miejscach bo nie o to chodzi ale dziwnym trafem polak przestaje dyskutowac o takiej sensownosci i nagle staje się przepisowy jak tylko przekroczy zachodnią granicę

jeśli ograniczenie jest to sie do niego stosuje, jesli nie ponosze (lub nie jesli mam szczescie) tego konsekwencje a nie dyskutuje dla idei

Edytowane przez marcinn72

CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS